Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Fenomen

Fără pic de ninsoare, lunca Sucevei a fost îmbrăcată în alb

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Confruntaţi cu o iarnă secetoasă, care s-a arătat tare zgârcită în a arunca din văzduh pufoşi fulgi de zăpadă, spre bucuria copiilor, dar şi a celor care vor să simtă iarna nu doar prin temperaturile scăzute, sucevenii au avut ieri parte de un fenomen care a îmbrăcat lunca râului Suceava în alb, deşi nu a nins absolut deloc.

Astfel, cei care au trecut ieri prin zona Iulius Mall şi Bazar au constatat cu surprindere că, de o parte şi de alta a râului, pământul, vegetaţia, străzile şi maşinile parcate peste noapte au fost acoperite cu un strat de gheaţă destul de consistent, apărut din senin, peste noapte.

O privelişte impresionantă, de basm, o oferea albia râului Suceava, acoperită în întregime de un voal de gheaţă albă, din care doar apele râului contrastau, cu cenuşiul lor curgător.

Tufe albe, pe care bătaia vântului nu le mai putea clinti, fire de iarbă împodobite cu un strat gros de flori de gheaţă, un covor gălbui de ierburi, abia vizibil sub stratul de gheaţă, iar în depărtare, copaci cu coroane îngheţate, cu ramurile albe şi golaşe ridicate spre cer, aceasta era priveliştea de vis pe care o oferea ieri lunca Sucevei.

Cei care s-au bucurat cel mai mult de peisajul alb au fost copiii, care imediat au cerut părinţilor să-i aducă acolo, în parcarea de la mall, să se joace cu „zăpada” şi să meargă la patinoar, deşi acesta nu a fost deschis încă.

Alţii mai mărişori, care mergeau la şcoală, au coborât din autobuzele TPL care trec pe la Iulius Mall, pentru a face bulgări, unii dintre ei gândindu-se chiar să facă şi un mic om de zăpadă.

Nu doar cei mici s-au bucurat de apariţia chiciurii. Dacă mulţi dintre cei care au trecut pe acolo au admirat arbuştii şi copacii acoperiţi cu o mantie albă, de gheaţă, sub care se vedea încă verdele frunzelor, alţii au profitat pentru a face cu maşinile figuri de drifting în parcarea de la Iulius Mall.  

Apariţia acestui fenomen mai accentuat de o parte şi de alta a râului Suceava are legătură cu ceaţa care a acoperit municipiul în noaptea trecută, dar şi cu umiditatea şi temperaturile scăzute înregistrate în noaptea de luni spre marţi, toate aceste ingrediente ducând la apariţia unei „zăpezi” care nu a căzut din cer, ci s-a format la sol, prin solidificarea particulelor de apă din ceaţă, care s-au depus pe vegetaţie, pe stradă şi pe pământ, exact ca o zăpadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără pic de ninsoare, lunca Sucevei a fost îmbrăcată în alb.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 13 voturi
Fără pic de ninsoare, lunca Sucevei a fost îmbrăcată în alb3.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romega trimis de
(23 nov 2011, 11:30:31
esti patetic si tu si articolul taulaughing articolul asta face parte din categoria " obligatoriu 3 articole zilnic , unu mare si doua mici "" ;:)))) ce sa faci ..trebe sa iti faci normalaughing)
din pacate s.au desfiintat CAP.eurile si s.au inventat ziarele
1.1  RE: Romega trimis de
(23 nov 2011, 17:54:37
Să știi că aceste articole fac bine, mai ales celor care au stat în Suceava și vor să-și aducă aminte sau să vadă cum mai stau lucrurile aici.
2.   Reclama?? trimis de
(23 nov 2011, 11:41:52
sau mi se pare mie???
3.   .... trimis de
(23 nov 2011, 20:18:18
Articol bun.
Am intilnit acest fenomen in jurul fabricilor care imbuteliaza oxigen pt destinatie farmaceutica sau industriala.Poate fi si un fapt natural bineinteles.
Oricum un 10 autorul il merita.Sper sa mai vad astfel de articole.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei