Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lentile de contact bionice, capabile "să proiecteze e-mailuri în faţa ochilor", inventate de savanţi

O nouă generaţie de lentile de contact, numite "bionice", întrucât sunt capabile să proiecteze imagini şi text la mică distanţă în faţa ochilor, a fost inventată de cercetătorii americani de la Washington University, informează bbc.co.uk.

Noile lentile permit utilizatorului să citească fraze în format text, e-mail-uri şi să îşi mărească câmpul vizual cu imagini generate pe computer, la fel ca în filmele din seria "Terminator".

Savanţii de la Washington University care au realizat acest tip de lentile afirmă că testele preliminare, realizate pe animale, s-au dovedit a fi sigure şi lipsite de efecte secundare.

Însă cercetătorii mai au de pus la punct câteva detalii, precum găsirea unei surse de energie care să fie viabilă. În prezent, prototipul de lentile bionice poate să funcţioneze doar la o distanţă de câţiva centimetri de bateria wireless cu care este echipat dispozitivul.

În plus, microcircuitul dispozitivului este suficient de puternic pentru a asigura funcţionarea unei singure diode emiţătoare de lumină, au explicat autorii invenţiei, prezentată pe larg într-un articol publicat în Journal of Micromechanics and Microengineering.

Testele iniţiale, realizate pe iepuri, s-au dovedit a fi sigure şi lipsite de efecte secundare neplăcute. Specialiştii doresc să înzestreze lentilele cu un număr mai mare de pixeli pentru ca acestea să poată să reproducă şi holograme.

Noua invenţie a fost realizată de o echipă de cercetători de la Washington University, coordonată de profesorul Babak Praviz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lentile de contact bionice, capabile "să proiecteze e-mailuri în faţa ochilor", inventate de savanţi.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lentile de contact bionice, capabile "să proiecteze e-mailuri în faţa ochilor", inventate de savanţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei