Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul din Iaşi, ameninţat cu moartea într-o scrisoare trimisă în numele angajaţilor CET

Miercuri, 23 Noiembrie 2011 (16:01:00)

Primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, a sesizat Poliţia după ce a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, trimisă în numele angajaţilor CET, în care i se cere să anuleze licitaţia privind concesionarea serviciului de termoficare, fiind avertizat că în caz contrar va petrece sărbătorile în sicriu

Gheorghe Nichita a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu câteva zile a primit la primărie o scrisoare de ameninţare prin care i se cere să anuleze licitaţia privind concesionarea serviciului de termoficare.

"Scrisoarea este un ultimatum la adresa mea, trimisă în numele a 250 de angajaţi de la CET. Mi se cere ca până la 1 decembrie Consiliul Local să emită o nouă hotărâre pentru anularea licitaţiei, pentru că altfel voi avea de suferit. În scrisoare se spune că 250 de şomeri de la CET sunt capabili de orice şi că ar fi bine să nu risc. «Dacă nu anulaţi licitaţia, veţi petrece sărbătorile în sicriu sau la puşcărie», mi se spune în scrisoarea respectivă”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că în ultimii ani a primit mai multe mesaje de ameninţare, inclusiv pe telefonul său mobil, dar că nu a dorit să le facă publice.

"De această dată e un şantaj şi o ameninţare directă la adresa mea. Acest şantaj este produsul vremurilor pe care le trăim în România. Uitaţi-vă ce se întâmplă în jur. Se anunţă arestări, întreaga clasă politică e bolnavă”, a spus Nichita.

El a precizat că licitaţia pentru concesionarea serviciului de termoficare a oraşului va avea loc în luna decembrie, indiferent de presiunile care se fac asupra sa.

Nichita a mai spus că a sesizat Poliţia şi Parchetul pentru a stabili "cine se află în spatele" scrisorii de ameninţare.

În 11 august, consilierii locali ieşeni au aprobat preluarea de către primărie a serviciului de termoficare al oraşului, situaţie în care CET ar urma să-şi piardă obiectul de activitate. Totodată, aleşii ieşeni au aprobat organizarea unei licitaţii pentru concesionarea serviciului de termoficare către un investitor privat.

Luna trecută, reprezentanţii Primăriei Iaşi au semnat un contract de prestări servicii cu firma franceză Dalkia, care va asigura caldură şi apă caldă în 55.000 de apartamente din municipiu racordate la reţeaua de termoficare.

Contractul, încheiat între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai firmei franceze Dalkia, prevede asigurarea agentului termic către populaţie, cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie, cu posibilitate de prelungire până în luna mai.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, afirma că până la 31 ianuarie 2012 va fi organizată o licitaţie pentru concesionarea întregului serviciu de termoficare, iar în cazul în care nu se va desemna un câştigător în timp util firma Dalkia va asigura încălzirea oraşului până în luna mai a anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Iaşi, ameninţat cu moartea într-o scrisoare trimisă în numele angajaţilor CET.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Iaşi, ameninţat cu moartea într-o scrisoare trimisă în numele angajaţilor CET0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei