Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mult zgomot pentru puţin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu pricep în ruptul capului de ce articolul lui Yannick Noah a atras asemenea reacţii din partea diverşilor sportivi sau antrenori spanioli. Abia asta îi face de-acum suspecţi. În fond, Noah nici nu dădea cu parul, făcea nişte constatări care aveau deplină acoperire. Sportul spaniol este pe un val frate bun cu tsunami. Atenţie, asta nu înseamnă neapărat că sunt mână în mână cu Poseidon. Dar nici nu pot împiedica restul lumii să se minuneze, să-i invidieze sau chiar să-i suspecteze. Cine ştie ce ne va rezerva viitorul?! L-am admirat ani de zile pe Agassi şi după un timp a pus singur lucrurile pe tapet. Oricum, chiar şi înainte de mirările lui Noah, mulţi arătau cu degetul spre Barcelona, deşi fotbaliştii catalani sunt departe de a fi pachete de muşchi, mai degrabă mingicari, iar academia clubului poate justifica perfect această generaţie, de care a beneficiat pe cale de consecinţă şi echipa naţională. În definitiv, în afară de Xavi, niciunul nu sparge tiparele la kilometri străbătuţi în meci. Iar lui Xavi nu-i putem nega efortul dintr-o trăsătură de condei. De ce n-ar fi şi el din stirpea Nadiei, adică unul care munceşte ca şi cum n-ar avea talent?! Interesant, aşa cum am mai observat şi în trecut, sportul spaniol feminin nu are nici pe departe acelaşi succes precum are cel masculin. Revenind la Noah, o explicaţie pentru deranjul stârnit poate fi şi preluarea în maniera catastrofică specifică de-acum majorităţii presei. “Propunere-şoc”, ca să vezi, legalizarea dopingului. Chiar nu se mai poate citi un text în cheie ironică? În ce vremuri stupide trăim (ba chiar, n-avem ce face, o să şi murim!)…

Nu închei fără a semnala o coincidenţă interesantă. Se aude tot mai des următoarea întrebare pusă cu subînţeles: cum se face că Spania, care nu era mare putere în fotbal, leagă două triumfuri la europene şi mondiale? Păi cam la fel cu compatrioţii lui Noah! Până nu demult, ca şi Spania în ’64, şi Franţa se putea lăuda cu un singur titlu european, pe vremea lui Platini, în ’80. Dar uite că a venit o generaţie de excepţie care a legat un mondial în ’98 şi un european doi ani mai târziu. Uite de-aia nu legăm noi nici măcar două calificări, că nu ştim nici să ne dopăm. Auzi, sibutramină!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mult zgomot pentru puţin.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mult zgomot pentru puţin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei