Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprea: Militarii nu au fost scutiţi de efectele recesiunii, dar voi face tot ce pot pentru ei

Vineri, 18 Noiembrie 2011 (14:33:03)

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, că militarii români nu au fost feriţi de efectele recesiunii mondiale, dar a dat asigurări că va face tot ceea ce ţine de responsabilitatea sa pentru a le asigura acestora un trai decent.

Ministrul a făcut aceste declaraţii la Galaţi, la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Elementului de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei".

"Am trăit, în ultimii doi ani, una dintre cele mai grele perioade din istoria noastră recentă. Am luat măsuri excepţionale într-o perioadă grea pentru toată lumea, criza mondială fără precedent având efecte puternice şi în societatea românească. Din păcate, nici militarii nu au fost feriţi de efectele acestei recesiuni mondiale, iar prima grijă este să asigure un trai decent pentru copiii lor, pentru familiile lor. Cunosc şi înţeleg toate aceste greutăţi şi vă asigur că am făcut şi voi face tot ce ţine de responsabilitatea ministrului Apărării pentru ca militarii să aibă parte de un trai decent. După cum aţi văzut, niciun om nu a plecat din Armată. Aşa cum spuneam: cu toţii formăm marea familie a Armatei Române şi nu lăsăm pe nimeni în urmă", a spus Oprea.

El a reamintit că, inclusiv în condiţiile "actualului buget de avarie, armata îşi îndeplineşte misiunile, iar militarii sunt un model pentru fiecare român".

Ministrul a lăudat calităţile militarilor români din teatrele de operaţii rememorându-i pe cei care au murit în misiune.

"Astăzi, sunteţi cei mai respectaţi şi cei mai apreciaţi ambasadori ai imaginii României în lume", le-a mai spus el militarilor, avertizându-i că, deşi s-au luat măsurile necesare pentru creşterea siguranţei trupelor care acţionează în Afganistan, această ţară " este şi va rămâne un mediu de securitate complex şi cu multe pericole".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprea: Militarii nu au fost scutiţi de efectele recesiunii, dar voi face tot ce pot pentru ei.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprea: Militarii nu au fost scutiţi de efectele recesiunii, dar voi face tot ce pot pentru ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei