Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat introducerea taxei de îmbunătăţiri funciare şi reducerea personalului ANIF

Joi, 29 Septembrie 2011 (16:21:13)

Guvernul a aprobat, miercuri, reducerea personalului ANIF, de la 5.000 de angajaţi la 1.500, şi introducerea unei taxe de îmbunătăţiri funciare, pentru proprietarii terenurilor care beneficiază de acest tip de servicii.

"Se înfiinţează Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, prin reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, care se desfiinţează la data semnării protocolului de predare - preluare. Agenţia este instituţie publică, are personalitate juridică, funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi are în structură filiale judeţene fără personalitate juridică", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Personalul ANIF va fi preluat de agenţie în limita a maximum 1.500 de posturi. În prezent, ANIF are peste 5.000 de angajaţi.

Actul normativ introduce taxa de îmbunătăţiri funciare ca sursă pentru acoperirea cheltuielilor agenţiei pentru administrarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare. Taxă va fi plătită de către beneficiarii terenurilor deţinute în baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinţă în amenajările de îmbunătăţiri funciare sau în afara acestora, care beneficiază direct sau indirect de lucrările de îmbunătăţiri funciare pentru administrarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare.

Calculul, modul de colectare şi termenele de plată a taxei se vor aproba prin hotărâre a Guvernului, iar cuantumul taxei va fi stabilit, anual, de către agenţie, până la data de 31 august pentru anul următor.

Totodată, digurile şi barajele cu rol de apărare împotriva inundaţiilor trec din administrarea agenţiei în administrarea Apelor Române.

Agenţia, ca instituţie publică, va permite dezvoltarea activităţilor din domeniul îmbunătăţirilor funciare de interes naţional, asigurarea protecţiei terenurilor de orice fel şi va putea îndeplini rolul statului în activităţi ce au drept scop prevenirea şi înlăturarea factorilor de risc (exces de apă, eroziunea solului, inundaţii sau poluare).

Premierul Emil Boc a solicitat într-o şedinţă de Guvern de la sfârşitul lunii iulie, restructurarea ANIF, inclusiv cu reduceri de personal, iar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că există un plan de restructurare a ANIF, cu o nouă schemă de personal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat introducerea taxei de îmbunătăţiri funciare şi reducerea personalului ANIF.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat introducerea taxei de îmbunătăţiri funciare şi reducerea personalului ANIF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei