Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Nu s-a luat o decizie privind constituirea Mişcării Populare, PDL trebuie să fie iniţiator

Joi, 29 Septembrie 2011 (16:56:26)

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, joi, că nu s-a luat o decizie în privinţa constituirii Mişcării Populare, menţionând că doreşte să se realizeze acest lucru şi că PDL trebuie să fie iniţiatorul, fiind cel mai mare partid de dreapta pe scena politică.

"Noi, şi eu personal cred că trebuie să discutăm mult mai puţin despre subiectul Mişcării Populare şi, în primul rând, să luăm o decizie dacă pornim la un astfel de demers şi o spun ca un om care îşi doreşte ca acest lucru să se realizeze, dar este o chestiune de opţiune. Nu s-a luat această decizie şi o dată ce definim exact conceptul despre care discutăm, o dată ce luăm o astfel de decizie putem să pornim la un demers", a afimat Roberta Anastase.

Ea a spus că PDL trebuie să ia decizia în privinţa Mişcării Populare deoarece este cel mai mare partid de dreapta pe scena politică.

"Cred că este o decizie politică pe care trebuie să o ia PDL, el fiind, categoric, cel mai mare partid de dreapta de pe scena politică, el poate fi inţiatorul unui astfel de demers, dar cred că, în primul rând, trebuie să discutăm acest lucru între noi, să luăm o decizie şi abia după aceea, dacă e cazul, să pornim un astfel de demers, altfel discuţiile nu-şi au rostul acum", a menţionat Anastase, la întrebarea dacă Mişcarea Populară se va realiza până a sfârşitul lui octombrie.

Anastase a mai spus că nu au fost discuţii pe marginea Mişcării Populare şi că în BPN nu s-au dat mandate tacite sau netacite.

"Trebuie să avem o serie de discuţii astfel încât la un moment dat trebuie să fim în situaţia de a lua o decizie, nu suntem suntem în acest moment, nu s-au făcut discuţii pe marginea acestei Mişcări Populare, nu s-au dat mandate tacite sau netacite, nu suntem în această situaţie, suntem în situaţia în care se discută mai mult public decât în interiorul PDL despre această temă", a mai spus Anastase.

PDL intenţionează să constituie rapid Mişcarea Populară, astfel încât aceasta să fie definitivată până la sfârşitul lunii octombrie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din partid.

Potrivit surselor citate, conducerea PDL ar fi discutat luni ca Mişcarea Populară să fie înfiinţată cât mai rapid şi ca la sfârşitul acestei săptămâni să aibă loc o întâlnire cu liderii organizaţiilor judeţene pe această temă.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde declarase că va propune în şedinţa BPN al PDL să hotărască odată începerea demersului de constituire a Mişcării Populare, care să fie finalizat la începutul lunii decembrie.

Potrivit lui Frunzăverde, din Mişcarea Populară ar trebui să facă parte grupări politice, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, grupări sindicale, dacă vor dori, dar şi persoane fizice.

El a mai spus că principalul obiectiv al Mişcării Populare ar fi coagularea forţelor de centru-dreapta şi deschiderea spre societatea românească. Frunzăverde a arătat că există discuţii în interiorul partidului pe această temă şi crede că de acum acest demers va fi mai clar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că, în opinia sa, trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe, menţionând că de aceea a şi rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire. El nu a dorit să facă mai multe precizări privind momentul realizării unei eventuale alianţe sau despre componenţa acesteia.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM, o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Nu s-a luat o decizie privind constituirea Mişcării Populare, PDL trebuie să fie iniţiator.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Nu s-a luat o decizie privind constituirea Mişcării Populare, PDL trebuie să fie iniţiator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei