Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD propune diminuarea TVA de la 24% la 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice

Joi, 29 Septembrie 2011 (13:43:48)

Senatorul Alexandru Cordoş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PSD propune, ca măsură pentru a contrabalansa eliminarea subvenţiei la căldură, diminuarea TVA de la 24% la 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice.

PSD a depus, luni, la Senat, o moţiune simplă cu tema "Căldura care îngheaţă România, regimul Băsescu - Boc", semnată de parlamentarii PSD şi PNL. Moţiunea va fi dezbătută şi votată luni, 3 octombrie, în debutul şedinţei de plen, după cum a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

"Propunerea Guvernului de a elimina subvenţia şi de a acorda o subvenţie în funcţie de venituri va afecta peste un milion de familii. Prin această moţiune încercăm să atragem atenţia că România nu iese din criză şi că populaţia nu va supravieţui dacă, pe de o parte, Guvernul taie salariile, iar pe de altă parte, acelaşi Guvern creşte toate preţurile. De asemenea, am atras atenţia că tăierea subvenţiilor la căldură va lăsa în frig peste un milion de familii. Costurile de încălzire se vor majora cu peste 60 la sută faţă de iarna precedentă, iar în multe localităţi vor fi chiar duble", a declarat Alexandru Cordoş.

El a mai spus că, "dintr-o aşa-zisă intenţie de economisire" a Guvernului pentru a atinge ţintele FMI, România se va confrunta cu efecte neaşteptate care conduc la o împovărare insuportabilă a administraţiilor locale şi, implicit, asupra populaţiei, în condiţiile în care nu vor mai putea să plătească factura la întreţinere.

"Va fi transferat golul de astăzi într-un risc de neplată a sute şi sute de mii de oameni. Guvernarea PDL nu are în vedere şi o strategie de investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor energetice şi a celor de încălzire. Nu poţi să pretinzi să arunci povara numai pe spatele cetăţenilor şi a comunităţilor locale, când tu nu ai un plan de investiţii concret", a continuat Cordoş.

Senatorul PSD a afirmat că, din calculele facute de experţi , se elimină subvenţiile pentru 1.070.000 de familii.

"O soluţie pentru a rezolva problema costurilor pentru populaţie este micşorarea TVA pentru combustibilul utilizat la producerea căldurii. Pe de altă parte, s-a aprobat prelungirea contractelor cu băieţii deştepţi, unde prin diverse filiere se cumpără energie ieftin de la stat şi se vinde scump, prin firme agreate de PDL. Este o chestiune incorectă, pentru că dacă subvenţia asigură un ajutor pentru cei care locuiesc la bloc, unde nu putem vorbi de oameni bogaţi, în cazul eliminării subvenţiei doar un număr minim de aproape 300.000 de familii vor beneficia de ajutoare", a mai afirmat Alexandru Cordoş.

El a precizat că PSD propune, printre altele, redistribuirea unore sume pentru investiţii în modernizarea centralelor şi dezbaterea în regim de urgenţă a propunerii prin care se doreşte reducerea TVA de la 24% la 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice.

"Unul din efectele preconizate ar fi scăderea cu 15% a costurilor pe beneficiar care utilizează sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Emil Boc, Sebastian Lăzăroiu cel demis, Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu, cei care au semnat Ordonanţa de urgenţă nr 70 din 31 august 2011 privind eliminarea compensărilor de la bugetul de stat pentru încălzire, sunt principalii vinovaţi pentru dezastrul ce va urma în această iarnă pentru consumatorii casnici", a mai susţinut Cordoş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD propune diminuarea TVA de la 24% la 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD propune diminuarea TVA de la 24% la 5% pentru combustibilul necesar centralelor termice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei