Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Steriu: Există premise pentru extinderea programului Coşul de solidaritate la şomeri, alte categorii

Luni, 26 Septembrie 2011 (14:19:53)

Vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat, luni, că există premise pentru extinderea programului "Coşul de solidaritate" la şomeri şi la alte categorii defavorizate, începând din 2012.

"În acest an vom începe cu pensionarii. Dacă lucrurile vor merge - şi suntem convinşi că vor merge bine cu acest program - în anul 2012 există premise pentru a fi extins şi la alte categorii sociale, cum ar fi şomerii sau persoanele care au făcut parte din programul european de distribuire de alimente", a explicat, luni, după şedinţa BPPN al UNPR, Valeriu Steriu, vicepreşedintele formaţiunii.

Steriu a explicat că programul "Coşul de solidaritate" va avea ca model de achiziţii programul "Cornul şi laptele", în timp ce sistemul de distribuire a alimentelor se va face pe modelul programului european de distribuire a ajutoarelor pentru categoriile defavorizate.

"Programul «Coşul de solidaritate» vine să însumeze câteva programe desfăşurate în România la nivelul autoritaţilor locale. Este vorba de programul «Cornul şi laptele» (...), prin care consiliul judeţean achiziţionează cu fonduri bugetare cantitaţile de lapte şi un număr de cornuri, pe care le distribuie în fiecare zi şcolară către elevi. Ca model de achiziţie, acesta reprezintă sistemul pe care l-am dezvoltat în actualul program de coş de solidaritate. Din punct de vedere al distribuţiei, sistemul este identic cu cel întâlnit la programul european de distribuire a ajutoarelor pentru categoriile defavorizate, program european care încetează în acest an", a explicat Steriu.

El a menţionat în acest context că importanţa programului "Coşul de solidaritate" este cu atât mai mare cu cât programul european pentru distribuirea de alimente nu va mai fi viabil începînd cu anul 2012.

De asemenea, preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat că, în şedinţa BPPN al Uniunii, s-a luat în discuţie modul în care "primarii UNPR şi, în general, toţi activiştii UNPR" se vor implica pentru succesul programului "Coşul de solidaritate" aprobat de Guvern.

"Vreau să vă spun că toate îndoielile exprimate de cei care au vorbit în această săptămână sau la sfârşitul acestei săptămâni în legătură cu acest program vor fi spulberate. Avem această convingere şi acest lucru l-am discutat astăzi (n.r. luni) în cadrul Biroului Permanent al partidului, despre felul în care primarii UNPR şi în general toţi activiştii UNPR, se vor implica în succesul acestui program", a spus Marian Sârbu.

El a adăugat că UNPR speră ca în maxim o lună să fie elaborate ordinele de miniştri şi regulamentul pe baza cărora se va derula programul "Coşul de solidaritate".

"Noi sperăm ca deja până la sfârşitul anului - şi eu cred că în maxim o lună de zile - vor fi elaborate şi regulamentul de organizare şi ordinele de miniştri care sunt asociate hotărârii de guvern referitoare la cantităţile care vor fi distribuite şi la toate elementele strict tehnice ale programului", a spus Marian Sârbu.

"Deci, după ce vor fi elaborate şi aceste acte normative, suntem absolut convinşi că toate îndoielile în legătură cu succesul programului vor fi spulberate de felul în care primarii UNPR vor aplica acest act normativ", a mai spus Sârbu.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotărâre, programul denumit "Coşul de solidaritate", prin care se urmăreşte vânzarea de produse alimentare la un preţ redus pentru pensionari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steriu: Există premise pentru extinderea programului Coşul de solidaritate la şomeri, alte categorii.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steriu: Există premise pentru extinderea programului Coşul de solidaritate la şomeri, alte categorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ERATA .. as se citi "Cosciugul" in loc de "Cosul" trimis de
(26 sep 2011, 19:50:39
Stimata redactie faceti ceva cu aia de la corectura ca uite ce a iesit .. domnul Valeroiu Steriu de la partidul ala facut in eprubeta ,fecundat numai din ovule basesciene a incercat sa spuna cum extind ei conceptul de "COSCIUG DE SOLIDARITATE" la toate categoriile de cetateni... si a iesit ceva de facut piata..!!!
Nu se poate de ce dezinformati neintentionat poporul ???
... pardon domnilor .. putin deontologie profesionala ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei