Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Consideraţiile lui Băsescu sunt diversioniste, noi nu punem în discuţie forma statală

Luni, 26 Septembrie 2011 (15:07:46)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că şeful statului, Traian Băsescu, a făcut consideraţii de natură "diversionistă" atunci când s-a erijat în apărător al Constituţiei, el precizând că prin demersul de a-l invita pe rege în Parlament nu se pune în discuţie forma statală a României.

"Traian Băsescu a făcut consideraţii publice de natură diversionistă la care trebuie un răspuns clar: nimeni dinte noi, care am propus şi votat (invitarea Rregelui în Parlament - n.r.) nu punem în discuţie Constituţia în vigoare, care consacră ca formă de stat republica. Toate consideraţiile pe care Traian Băsescu, în calitate de apărător acerb al Constituţiei, le-a făcut nu au temei real", a spus Antonescu.

El a adăugat că nu Traian Băsescu este cea mai "nimerită" persoană care să se "erijeze în străjer al Constituţiei".

Antonescu a admis că în PNL coexistă oameni care de principiu sunt republicani şi monarhişti, apreciind că, personal, crede că republicanii sunt mai mulţi, şi a precizat că în PSD profesiunea de credinţă republicană este notorie.

"Ce ne reuneşte - republicani şi monarhişti - e respectul pentru persoanlitatea istorică a Regelui. Consideraţiile lui Traian Băsescu nu au temei. Eu, sub titlu personal, am convingeri de principiu monarhiste, le păstrez, dar asta nu are legătură cu respectul Constituţiei de către noi toţi", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1TV, că "bietul ex-rege" a fost atras într-un joc politic cu Dan Voiculescu şi PNL, menţionând însă că decizia Parlamentului privind discursul fostului suveran este constituţională, dar actualul şef al statului nu va participa la eveniment.

"Problema mea este următoarea - eu în ţara asta am jurat să apăr Constituţia. Îmi place, nu-mi place, eu trebuie s-o apăr. România nu are un rege. România are un ex-rege şi eu trebuie să am responsabilitea termenilor. Eu nu sunt nici ziarist, nici politician de duzină, iar obligaţia mea constituţională e să apăr Constituţia ţării şi s-o respect. Eu nu pot intra în acest joc în care să mă fac că România are un rege ca să nu mă atace presa", a spus Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, fostul suveran a fost atras, poate fără voie, într-un joc cu PSD, PNL sau Voiculescu, prin care se urmăreşte atragerea către aceste partide electoratului monarhist.

"Nu numai mentalitatea mă face să resping orice apropiere de un astfel de joc politic, pentru că bietul ex-rege nu-şi dă seama că a fost împins într-o partitură d-asta... Dar e problema dânsului relaţia cu domnul Voiculescu, cu PSD, cu PNL", a spus Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Consideraţiile lui Băsescu sunt diversioniste, noi nu punem în discuţie forma statală.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Consideraţiile lui Băsescu sunt diversioniste, noi nu punem în discuţie forma statală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei