Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cine-i opreşte?

A blocat două garaje cu maşina şi a dispărut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tupeul şi nesimţirea nu mai cunosc nici o limită în Suceava. După ce acum câteva zile Monitorul de Suceava a prezentat cazul unui pastor din Ipoteşti care a lăsat maşina în mijlocul străzii Nicolae Bălcescu pentru a-şi rezolva o serie de probleme pe care le avea la un magazin din zonă, sâmbătă s-a înregistrat un nou caz strigător la cer.

Pe o stradă din apropierea Liceului cu Program Sportiv Suceava, proprietarul unei maşini înmatriculate în Bulgaria a blocat două garaje şi apoi a dispărut fără urmă.

Autoturismul marca VW Passat, cu numărul de înmatriculare TX 3270 XC, a fost lăsat vineri noapte în faţa garajelor, iar proprietarul a plecat fără să-şi pună problema că poate crea neplăceri cuiva.

Inevitabilul s-a produs, iar sâmbătă dimineaţă, unul dintre proprietarii garajelor blocate a încercat să-şi scoată maşina. Misiunea s-a dovedit imposibilă, pentru că maşina cu număr de Bulgaria s-a dovedit o piedică prea mare.

Inclusiv poliţiştii chemaţi după apelul la 112 s-au dovedit neputincioşi, iar după ce s-a învârtit de câteva ori pe lângă maşină şi au vorbit prin staţie, au scris formal o contravenţie şi au plecat.

„Trebuia să plec de dimineaţă la Săveni pentru a strânge strugurii. Am găsit aici maşina care bloca garajul. Am zis că o fi cineva din blocurile din apropiere. Am trezit oamenii din vreo patru blocuri şi tot de pomană. Am sunat şi la 112 şi au venit poliţiştii şi tot de pomană. Am aproape trei ore de când stau aici, dar nu cred că şoferul va apărea prea curând să-şi ridice maşina. Bănuiesc că a văzut ce s-a întâmplat şi acum stă ascuns ca şobolanul şi aşteaptă să plece toată lumea”, a mărturisit scârbit Romică Mironescu.

Bărbatul a precizat că în toată viaţa sa nu i s-a întâmplat aşa ceva şi crede că legislaţia ar trebui schimbată în aşa fel încât astfel de cazuri să nu se mai repete, iar poliţia şi primăria să aibă posibilitatea să ridice maşinile parcate ilegal.

Şeful Biroului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, recunoaşte că tragerea la răspundere a şoferilor cu autovehicule înmatriculate în alte ţări, în special în Bulgaria, este destul de dificilă.

„Este o problemă reală cu aceste autovehicule. Constituirea unei baze comune de date la nivel european ar fi singura soluţie viabilă, modul în care am putea afla în timp util date despre proprietarul unui autoturism. În cazul de faţă este şi o problemă care ţine şi de civilizaţie”, a declarat comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A blocat două garaje cu maşina şi a dispărut.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
A blocat două garaje cu maşina şi a dispărut5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oras de kakat trimis de
(26 sep 2011, 11:36:40
un oras de 100000 de oameni si nu ai tu o masina de ridicat masini.....belea....
2.   Ai dracului bulgarii astia!!! trimis de
(26 sep 2011, 12:20:04
eu daca eram in locul proprietarului de garaj, luam inca vreo 2-3 oameni si ii rasturnam masina de-a dura acestui imbecil immputit!!! idiotii dracului cu nr de BG
3.   Nu gaseai o sufa sau o sfoara? trimis de
(26 sep 2011, 13:00:51
Un prieten de-al meu a patit asa ceva si a chemat pe altul care pur si simplu a tras masina cativa metri mai in spate si gata.
4.   De ce nu a fost ridicat autoturismul ? trimis de
(26 sep 2011, 13:45:20
Pur si simplu nu inteleg de ce nu a fost ridicat autoturismul de politia circulatiei.
4.1  RE: De ce nu a fost ridicat autoturismul ? trimis de
(26 sep 2011, 15:10:07
Pentru ca nu exista nici o lege care sa permita asa ceva. Simplu...
5.   Metode de dresaj trimis de
(26 sep 2011, 15:08:34
In tari mai civilizate, s-ar fi trezit clampat instantaneu in cel mai fericit caz (120Euro pentru declampare), dar in cazul de fata i s-ar fi ridicat masina si l-ar fi costat 300Euro. Va dati seama cati bani vin la buget!; si cat de usor... Dar , in Romania e mai greu cu gandirea. Cei alesi au alte treburi ...; sunt prea concentrati la furat cat mai mult pentru ei, ca sunt multi ...:))
Sau luati in calcul varianta 2: Treceti cu TABUL peste masinile parcate aiurea - asa facea un primar din Lituania.
6.   Cezarsv trimis de
(26 sep 2011, 15:15:25
mare branza, o sufa o alta masina si ii tragi masina in mijlocu drumului si gata...
7.   Legea Thalionului !!! trimis de
(26 sep 2011, 16:15:13
Acesti nesimtiti nu merita decât sa le "tunezi" maşina, făcând un tur complet de X si 0 cu un cui ascutit pe toată suprafaţa maşinii. Si ca bonus, pe fiecare cauciuc câte o "broderie spartă" cu cutitul sau cu surubelnita. Si mie mi s-a întâmplat sa blochez câteva minute alte maşini, dar am avut bunul simt sa las numărul de telefon pe bord. Dar se vede ca pentru unii e prea greu sa judece. De bunul simt nu mai vorbesc...
7.1  RE: Legea Thalionului !!! trimis de
(26 sep 2011, 17:27:30
Ce vina are masina pentru ca soferul este un marlan ?
Trebuia prins marlanul respectiv si "educat" in spirit civic (eventuial cu un par).
Apoi dezbracat, uns cu catran, tavalit prin pene si plimbat prin tot orasul.
8.   Solutie extrema... trimis de
(26 sep 2011, 17:11:44
Cu riscul de a scoate vreo cativa banuti din buzunar, aduceam pe cineva cu o macara sau cu un alt utilaj greu, si ii mutam aliua masina inmatriculata in "TeXas"... da' i-o mutam pret de vreo cativa kilometri, eventual in vreo localitate invecinata... sa-si caute el cusca, nu sa fie cautat, si asteptat mai ceva ca o vedeta... Culmea nesimtirii se tot ridica... mai sus... si mai sus!!! parca bunul simt ar fi pe bani in ziua de azi...
Uite de ghertoi imputiti ca astia sunt pline strazile si parcarile si te impiedici peste tot...
9.   ... trimis de
(26 sep 2011, 17:21:10
un motostivuitor rezolva problema.
10.   =))=)) trimis de
(26 sep 2011, 19:37:53
imi plac comentariile voastre.....dar de politie mai rar comentati...politia a venit doar sa faca o tura ca ei stau doar la colturi sa te panteasca sa faci o gafa si sati ia banii.o amenda nui i-a pus lui marlanul asta....dar si proprietarul garajului si mai fraer...pune mana pe baros si farmai geamurile farmai masina....cik nu este masina care sa o ridice=))) mda romania...am mai zis mai bn ar desparea de pe pamant=))
11.   Domnule Sondrino ziarist ieftin trimis de
(26 sep 2011, 20:17:04
omul a gresit si fac multi asta . in primul rand cand parchezi..te asiguri ca nu incurci circulatia sau nu blochezi ( o masina o intrare..etc.) dar de garaje nu a.ti scris nimic.. vad ca au si balcoane.. au si autorizatie?? nu cumva sunt construite abuziv?? si acolo se putea face o parcare ??? au facut toate grajdurile intre blocuri ..unde se putea construi sau amenaja o parcare. Au facut garaje pe terenul cui???
12.   Comentariu trimis de
(26 sep 2011, 20:34:46
Acest articol si acest caz e un momument de prostie. Toti din Romania stiu de toate, pana si ce se intampla peste hotare; suntem preminati la toate olimpiadele internationale.Dar de ce o ducem asa prost....nimeni nu stie.
In cazul de fata..nici o institutie a statului nu a stiut ce sa faca...au dat din colt in colt..si au asteptat se plece cel cu masina.
Nici ca se nimereste mai bine acea vb din batrani: Un prost arunca piatra in apa..si o gramada de destepti se chinuie sa o scoata.
13.   ... trimis de
(26 sep 2011, 22:40:34
Domnule Sandrinio,citind acest articol sincer mia venit sa rid.........dumneata socotesti ca asta e un caz strigator la cer cum ai scris mai sus???? Ca unul a blocat doua garaje sau ca altul a parcat in mijlocul strazii?!?! chiar nu mai stii ce sa scrii??umbli asa aiurea prin sate si cauti masinile care au parcat aiurea prin oras??? iti dau eu o idee dute si scrie despre copii care mor de foame,batrini care le ploua in casa,oameni care au ramas fara un post de munca,alti care dorm in strada,sau cite altele........si lasa cazuri din astea''strigatoare la cer''cum le numesti tu, sa se ocupe politia ca este datoria lor.....
14.   ROBERTA2010 trimis de
(26 sep 2011, 23:54:36
bravo roberta sint de acord cu tine, dle sandrinio cazuri strigatoare la cer ar fi si cele de coruptie,grave cazuri sociale, incompetenta organelor statului si aici nu vorbesc doar de politie,etc,etc!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei