Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Shopping City Suceava

Bărbaţi, dar şi femei de esenţă tare, la Concursul Tăietorilor de Lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doisprezece concurenţi, înarmaţi cu drujbe şi topoare, au tăiat tot ce li s-a pus în cale, cu tehnică şi îndemânare, într-un spectaculos concurs al tăietorilor de lemne, organizat pentru prima dată la Shopping City Suceava.

Concursul, programat să înceapă sâmbătă, la ora 11.00, s-a ţinut cu o întârziere de două ore, ceea ce i-a alungat pe o parte din spectatorii veniţi să-i vadă pe concurenţi cum se descurcă la probe dificile, care solicită atât forţă, cât şi îndemânare.

Chiar dacă motto-ul concursului este “bărbaţi de esenţă tare”, surpriza de anul acesta a fost participarea unei tinere de 18 ani, din Şaru Dornei, Georgiana Danea.

Aceasta nu doar că a făcut faţă cu brio tuturor probelor, în ciuda complexităţii lor, uimindu-i pe toţi cei prezenţi, ci a devenit şi favorita publicului, care, la final, i-a cerut să facă încă o dată o demonstraţie de tăiere cu drujba.

Prima probă a fost cea de tăiere orizontală a cinci rondele de lemn, de câte 4 cm fiecare, în care, la punctaj, a contat timpul şi dimensiunea rondelelor.

A doua probă a fost cea de executare a două tăieturi oblice şi una dreaptă, pe o distanţă de 20 de cm, astfel încât suma dimensiunilor celor două tăieturi oblice să fie egală cu cea a tăieturii orizontale.

A treia probă, una dintre cele mai spectaculoase pentru public, a fost cea de doborâre a trunchiurilor de copaci cu toporul.

La a patra probă, concurenţii au avut din nou de tăiat rondele din buşteni, tot de 4 cm fiecare, dar prin tăieturi succesive de sus în jos de apoi de jos în sus.

Ultima probă, de departajare, a fost cea în care concurenţii au trebuit să taie buştenii în trei calote, descoperind imaginar unde este mijlocul buşteanului.

“A fost un concurs foarte bun, dar şi greu, care a durat şase ore tocmai pentru a putea departaja concurenţii în mod corect”, a explicat Mircea Franciuc, arbitru al concursului, din partea Clubului Sportiv Nord Arena.

La final, locul I i-a revenit lui Vasile Mănăsoi, din Putna, locul II, fratelui său, Petrică Mănăsoi, iar locul III decanului de vârstă al concurenţilor, Costel Buleu, din Dolhasca. Locul IV a fost ocupat de Ionuţ Cuţuhan, locul V de Flavius Comoriţan, locul VI – Bogdan Hapeci, Florin Tivlică şi Cristian Barbu.

Tânăra concurentă care a făcut faţă cu brio probelor destinate bărbaţilor, Georgiana Danea, a primit premiul special, un electroferăstrău, în valoare de 500 de lei.

În total au fost acordate nouă premii, cu valori cuprinse între 200 şi 500 de lei, în plus, câştigătorului fiindu-i oferită o cupă, iar celorlalţi premianţi plachete şi medalii.

Vicepreşedintele CS Nord Arena, Dan Şerban, a precizat că această competiţie nu putea avea loc fără sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, care a asigurat lemnul necesar desfăşurării probelor, al firmei For Garden, care a asigurat uneltele folosite în concurs şi a sponsorizat premiile oferite, precum şi al organizatorilor – Camera de Comerţ şi Industrie şi Shopping City Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţi, dar şi femei de esenţă tare, la Concursul Tăietorilor de Lemne.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbaţi, dar şi femei de esenţă tare, la Concursul Tăietorilor de Lemne5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei