Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Două asistente maternale profesioniste s-au bătut în faţa copiilor pe care îi aveau în plasament

Luni, 26 Septembrie 2011 (16:44:30)

Două asistente maternale profesioniste, din localitatea vasluiană Frasinu, s-au bătut în faţa celor trei copii pe care îi aveau în plasament, toţi cu vârste de până la zece ani, femeile având ulterior nevoie de patru, respectiv 14 zile de îngrijiri medicale, în prezent fiind cercetate de poliţişti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul a două asistente maternale, în vârstă de 33, respectiv 36 de ani, care, potrivit reclamaţiilor depuse chiar de acestea la instituţie, s-au bătut în faţa locuinţei uneia dintre ele din cauza unui conflict mai vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Altercaţia a avut loc, potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, în faţa celor trei copii pe care femeile îi aveau în plasament, doi în vârstă de opt, respectiv zece ani, şi unul în vârstă de cinci ani.

"Cele două asistente maternale s-au reclamat reciproc şi, din primele verificări, am constatat că ambele sunt vinovate, mai ales că bătaia dintre ele a avut loc în prezenţa copiilor pe care îi aveau în plasament. Evident, ca o primă măsură, am decis să le retragem copiii pentru că nu putem concepe ca un asistent maternal profesionist să aibă un astfel de comportament violent. Desigur, ca o altă măsură, se va retrage şi atestatul de liberă practică în calitate de asistent maternal pentru ambele femei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

La sesizarea uneia dintre femei, şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili gradul de vinovăţie al fiecăreia dintre asistentele maternale.

"Din primele cercetări, altercaţia dintre cele două a pornit după ce femeia de 33 de ani i-a reproşat celeilalte că unul dintre copiii pe care-i avea în plasament i-a omorât mai demult un pui de curcă. Ulterior, cele două femei s-au bătut, fiecare având nevoie de patru, respectiv 14 zile de îngrijiri medicale, potrivit documentelor depuse de acestea la dosarul de cercetare penală", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de loviri sau alte violenţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două asistente maternale profesioniste s-au bătut în faţa copiilor pe care îi aveau în plasament.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două asistente maternale profesioniste s-au bătut în faţa copiilor pe care îi aveau în plasament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei