Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Liderul arbitru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o sâmbătă de dimineaţă, domnul Vasile Avram, jupân peste arbitrii români, se trezeşte dis-de-dimineaţă. E de muncă, sunt nişte plicuri la mijloc. E socru mare şi are invitaţi grei cu plicuri grele. După vreo trei-patru sâmbete (se vede treaba că i le-a purtat cineva...) se trezeşte iarăşi cu noaptea-n cap. Tot nişte plicuri la mijloc. Dar la serviciu şi apoi la DNA, cu mascaţi. Ce să fie, e „doar o percheziţie”! Ce mare lucru, toată lumea mai pune de o percheziţie din când în când. Bine că nu s-au suprapus sâmbetele alea, a primi invitaţi nu-i totuna cu a primi vizite. N-aş vrea ca acest text să creeze impresia de bucurie a nebunilor, dar undeva trebuia să se spargă buboiul. Totuşi, miza pare cam mică, dar poate că e doar o fisură care se va lărgi. În primul rând, Vasile Avram ne-a sfidat pe toţi prin promovarea agresivă şi chiar premierea fiilor săi arbitri, unii care în mod normal n-ar fi rupt gura târgului. Probabil că aceştia nu sunt corupţi, un părinte şi-ar ţine departe odraslele de aşa ceva dacă tot deţine el pâinea şi cuţitul. Dar căderea sa va acţiona ca un bumerang asupra fiilor lui. Ce credeţi că li se va striga pe stadioane? Limba tribunei este ascuţită şi rea. Pentru asta nici nu trebuie ca Avram senior să fie vinovat, ci doar schimbat. Învăţătoarea care dă numai premiul întâi copiilor săi îi expune după trecerea la cursul secundar (sau gimnaziu, mă rog).

Contextul acestei anchete mi se pare cam neclar. Un membru în conducerea FRF – oho, se strânge laţul? – este anchetat pentru dare de mită. Soră bună cu darea de mână, se pare... Un personaj obscur, totuşi, probabil un yesman. Respectivul ar fi oferit o sumă pentru arbitraje favorabile formaţiei din Târgu Mureş, în acest sezon. Şi s-a întâmplat acest lucru?! Parcă nu... Sabău o fi fost informat? Nu cred în discreţia indivizilor care se pretează la aşa ceva, ei vor să-şi aroge şi să le fie recunoscute meritele. Deci, dacă ştia Sabău, s-a pretat la a mai rămâne la echipă? A luat Avram banii şi a dat ţeapă? Sau banii ăia să fi fost de fapt pentru altceva? Nouăşpe mii de euro, pe bune, mi se par o firimitură care se pierde printre dinţi, mai ales că trebuie şi ele distribuite. Oricum, sugerez apărării să susţină că banii ăia erau pentru asigurarea unor arbitraje corecte. Ca în sânul lui Avram!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul arbitru.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderul arbitru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei