Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Mititelu: Poate Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir n-au făcut nimic, DNA va clarifica situaţia

Luni, 26 Septembrie 2011 (16:51:17)

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat luni, la ieşirea din sediul DNA, că nu poate spune cu certitudine dacă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt vinovaţi de fapte de corupţie, dar că procurorii anticorupţie analizează plângerea lui, urmând să clarifice aspectele invocate.

Adrian Mititelu a dat o declaraţie, luni după-amiază, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în legătură cu plângerea pe care a făcut-o împotriva lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Întrebat, la ieşirea din sediul DNA, cum comentează acuzaţiile făcute la adresa preşedinţilor FRF şi LPF, Mititelu a spus că "plângerea a fost făcută mai demult", arătând că nu vrea să comenteze prea mult.

Întrebat ce au făcut Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, Mititelu a răspuns: "Poate nu au făcut nimic, dar staţi, aveţi răbdare, că poate oamenii de aici vor să clarifice situaţia".

"Am văzut că domnul Mircea Sandu spune că aplică statutul şi regulamentele, uitând să menţioneze ce ar fi mai important, legea. Înaintea statutului şi regulamentelor pe care ţi le-ai făcut dumneata şi care te baţi cu pumnul în piept că îţi respecţi propriile regulamente, întâi de asta trebuie să respecţi legea. Este şi hilar să te lauzi că-ţi respecţi regulamentele pe care le faci dumneata, întâi de asta trebuie să respecţi legea", a declarat Adrian Mititelu.

Patronul Universităţii Craiova i-a transmis lui Mircea Sandu că trebuie să respecte mai întâi legea şi apoi regulamentele, pentru că că FRF s-a înfiinţat în baza legii, a OUG 69/2000.

"Din punctul meu de vedere, el este vinovat de situaţia Craiovei, dar el ar putea considera că după regulamentele lui de-acolo nu este vinovat", a adăugat Mititelu.

Patronul Universităţii Craiova a venit luni la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu un dosar de corupţie în fotbal.

DNA investighează în prezent al doilea caz major de corupţie din arbitrajul românesc, în care este implicat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram. Acesta a fost arestat duminică, de o instanţă a Tribunalului Bucureşti. Mandat de arestare preventivă a primit şi omul de afaceri Sorin Ţerbea.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", a informat, DNA.

În 15 septembrie, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat la DNA în cauza privind plângerea făcută de patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Dragomir menţiona atunci că plângerea a fost făcută şi împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Mititelu: Poate Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir n-au făcut nimic, DNA va clarifica situaţia.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Mititelu: Poate Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir n-au făcut nimic, DNA va clarifica situaţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei