Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhie: Relaţiile cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral

Miercuri, 7 Septembrie 2011 (18:18:21)

Relaţiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral, aceasta fiind concluzia discuţiilor purtate de PF Daniel şi ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben - Eliezer.

Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în audienţă, miercuri, la Reşedinţa patriarhală, pe ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, informează Patriarhia Română.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul Dan Ben-Eliezer s-a referit la situaţia din Orientul Mijlociu şi a apreciat că dialogul bilateral reprezintă singura formă acceptabilă prin care pacea între ţări sau religii poate fi promovată în lume şi mai ales în această regiune.

PF Daniel a menţionat faptul că pelerinajele organizate de către Patriarhia Română în Israel şi alte ţări ale Orientului Mijlociu s-au intensificat în ultimii ani, astfel încât numeroşi pelerini ortodocşi români au posibilitatea să se închine la Locurile Sfinte şi să cunoască mai bine tradiţia biblică, precum şi valorile spirituale comune.

În cadrul întâlnirii a fost abordată şi problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului faţă de Aşezământul românesc de la Ierihon construit pentru pelerinii români care vizitează Ţara Sfântă, cu speranţa că relaţiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral.

Patriarhia Ierusalimului anunţa, în 9 mai, că a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română, din cauza Aşezământul românesc de la Ierihon.

PS Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, declara atunci că Patriarhia Ierusalimului a reproşat Patriarhiei Române nerespectarea canoanelor prin construirea bisericii la Aşezământul de la Ierihon destinat cazării pelerinilor.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a analizat hotărârile Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului postate pe site-ul oficial în ziua de 9 mai 2011, considerând că acestea contravin spiritului comuniunii frăţeşti între Bisericile Ortodoxe surori.

"Cu toate acestea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nu întrerupe comuniunea cu Patriarhia Ierusalimului. Ca atare, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a desemnat o delegaţie formată din Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Onorific Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Onorific Ioan, Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, cu mandatul de a purta un dialog oficial cu Patriarhia Ierusalimului pentru soluţionarea acestei probleme", arăta BOR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhie: Relaţiile cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhie: Relaţiile cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei