Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii aflaţi în greva foamei în faţa primăriei din Guadalajara vor fi verificaţi medical zilnic

Marţi, 30 August 2011 (16:43:11)

Cetăţenii români aflaţi în greva foamei în faţa primăriei din oraşul spaniol Guadalajara au fost vizitaţi, luni, de un funcţionar consular, care a cerut autorităţilor locale să asigure protestatarilor un control medical zilnic.

MAE a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, că un reprezentant al secţiei Consulare a Ambasadei României de la Madrid s-a deplasat, luni, la Guadalajara, în localitatea unde cei trei cetăţeni români protestau prin greva foamei în faţa sediului primăriei locale. "La momentul discuţiilor cu cei trei, unul dintre aceştia renunţase deja la greva foamei", precizează MAE. După discuţiile cu cei trei români, reprezentantul secţiei consulare a avut o întrevedere cu un reprezentant al Primăriei. Acesta a declinat orice posibilitate de intervenţie pentru medierea conflictului de muncă dintre cei trei şi compania în cauză.

Potrivit MAE, la solicitarea reprezentantului secţiei consulare a Ambasadei României de la Madrid, Primăria Guadalajara va asigura, prin intermediul medicului instituţiei şi al serviciului de protecţie civilă, un control medical zilnic al celor aflaţi în greva foamei. La solicitarea aceluiaşi reprezentant al secţiei consulare, primăria va deschide trei dosare de investigare a situaţiei respective din punct de vedere social, pentru a analiza daca se încadrează la categoria de persoane ce pot primi un ajutor financiar de urgenţă.

Ministerul spune că din discuţiile funcţionarului consular cu cetăţenii români dar şi cu reprezentanţii primăriei a rezultat faptul că aceştia au declanşat protestul în ziua de 23 august, în faţa clădirii Primăriei Guadalajara. Cei trei au fost angajaţii unei companii de servicii cu sediul în Guadalajara, companie ce oferea servicii de pază şi întreţinere pe baza de contract. Între această firmă şi Primăria Guadalajara există mai multe contracte pentru paza şi întreţinerea a mai multor obiective municipale. La 1 iulie, contractul privind întreţinerea şi paza Centrului Polisportiv a fost reziliat, astfel că cei care lucrau prin această firmă la respectivul centru şi-au pierdut locurile de muncă.

Potrivit MAE, cei trei români reclamă plata din urmă a câte două salarii lunare şi banii pentru orele suplimentare. Ei afirmă că au întreprins demersurile legale necesare prin intermediul unui avocat şi al Uniunii Generale a Muncitorilor din Spania, filiala Guadalajara. Însă, potrivit celor declarate, tribunalul pentru conflicte de muncă, unde este înregistrat cazul lor, poate să ia o decizie cel mai devreme peste un an, timp necesar estimat pentru cercetarea cazului.

Duminică, FADERE anunţa că doi bărbaţi şi o femeie fac greva foamei în Spania, în faţa primăriei din Guadalajara, fiind nemulţumiţi că patronul firmei Breogan nu i-a mai plătit în ultimele luni, iar apoi i-a concediat

"Greviştii afirmă că angajaţii români sunt foarte exploataţi şi că mai sunt persoane care se află în situaţie asemănătoare cu a lor", scrie FADERE. "Din motive de sănătatea si din cauza căldurii, femaia a renunţat la grevă, dar în ciuda acestui fapt, Ioan Marcu și Ilie Uraluc vor continua greva până în momentul stabilizării situaţiei şi remedierea incorectitudinii financiare", scria FADERE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii aflaţi în greva foamei în faţa primăriei din Guadalajara vor fi verificaţi medical zilnic.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii aflaţi în greva foamei în faţa primăriei din Guadalajara vor fi verificaţi medical zilnic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei