Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe şoselele judeţului

Risc major de accidente din cauza şoferilor care nu respectă timpii de odihnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii care efectuează curse de transport marfă încalcă adesea normele legale privind timpii de conducere şi odihnă. Concluzia reiese din controalele în trafic ale inspectorilor Autorităţii Rutiere, pentru această abatere, care înseamnă un real şi imediat pericol de accidente, fiind aplicate cele mai multe amenzi.

 

În primul semestru al acestui an, echipele de control ale Autorităţii Rutiere Române (ARR), agenţia Suceava, au controlat peste 2.500 de autovehicule şi au aplicat 287 de amenzi, cu o valoare ce depăşeşte 900.000 de lei.

Dintre cele 287 de amenzi, 180 au fost aplicate pentru încălcarea timpilor de conducere şi odihnă. În unele cazuri şoferii erau la limita epuizării.

„În unele cazuri s-a impus imobilizarea autovehiculului până la efectuarea odihnei minime necesare, zilnice sau săptămânale”, a declarat directorul ARR Suceava, Viorel Nicu Hrebenciuc.

În toate cazurile de acest gen, inspectorii ARR au aplicat amenzi de la suma minimă prevăzută de legislaţie, 1.500 de lei, şi până la 8.000 de lei.

 

Accidentul între patru tiruri de la Pătrăuţi s-a petrecut pe fond de oboseală  

Conducând adevăraţi coloşi încărcaţi cu zeci de tone de marfă, aceşti şoferi care îşi forţează limitele, de multe ori constrânşi de patroni, pot provoca accidente extrem de grave.

„Respectarea timpilor de conducere şi odihnă reprezintă un factor determinant în desfăşurarea în siguranţă a traficului rutier şi din păcate nu sunt respectaţi de mulţi dintre operatorii de transport. Amintim aici de accidentul petrecut recent pe DN 2, la Pătrăuţi, în care au fost implicate patru tiruri şi care a plecat de la neatenţia pe fond de oboseală a şoferului care a decedat în urma impactului. Ulterior accidentului s-a efectuat un control la sediul operatorului implicat, acesta fiind sancţionat contravenţional”, a ţinut să precizeze Viorel Nicu Hrebenciuc.

În momentul accidentului în lanţ, şoferul efectua o cursă locală, însă nu de mult se întorsese dintr-o cursă din străinătate.

 

Opt amenzi pentru transporturi periculoase

În afara abaterilor legate de respectarea timpilor de odihnă şi repaus, în primul semestru al anului inspectorii ARR au mai aplicat cinci amenzi pentru neutilizarea echipamentelor de protecţie a încărcăturilor, în timp ce opt sancţiuni contravenţionale au vizat transporturi de mărfuri periculoase ce nu respectau normele în vigoare. Conform directorului ARR Suceava, la acest ultim capitol numărul de sancţiuni aplicate este mic, majoritatea transportatorilor fiind conştienţi de responsabilitatea pe care o au la astfel de transporturi.

 

Mai puţine probleme la transportul de persoane

În privinţa transportatorilor de persoane, în primele şase luni ale anului, inspectorii ARR au aplicat 34 de amenzi. Conform lui Viorel Nicu Hrebenciuc, la transportatorii de persoane nu s-au constatat atât de multe probleme.

„La capitolul transport de persoane nu am înregistrat abateri la fel de grave, judeţul Suceava fiind unul dintre cele mai disciplinate din acest punct de vedere”, a precizat acesta.

 În afara accidentului petrecut în luna mai a acestui an în intersecţia de la Nordic (când un autobuz TPL s-a izbit într-o farmacie după ce şoferului i s-a făcut rău), în judeţ nu s-au mai petrecut alte evenimente rutiere majore în care să fie implicate mijloace de transport în comun.   

Conform datelor ARR, care licenţiază şi monitorizează transportatorii de mărfuri şi persoane, în judeţ sunt 1.184 de firme de transport, cu 3.613 vehicule.

Dintre acestea, 128 sunt firme de transport  persoane, cu un parc de 470 de autovehicule, în timp ce restul sunt operatori de transport naşional şi internaţional de mărfuri.      

 

Controale privind starea tehnică a maşinilor de transport

Un alt aspect pe care ARR îl are în vedere este legat de starea tehnică a vehiculelor de transport.

„În perioada imediat următoare vom face inspecţii tehnice în trafic, urmând ca neregulile depistate să fie supuse remedierii imediate, putându-se ajunge chiar la imobilizarea vehiculului respectiv”, a avertizat Viorel Nicu Hrebenciuc, directorul ARR Suceava.

Din informaţiile pe care le avem există unele mijloace de transport a căror stare tehnică lasă mult de dorit, de multe ori operatorii de transport persoane câştigând licitaţiile cu o maşină nouă dar făcând cursele zilnice cu vehicule ce nu mai corespund de mult cerinţelor de siguranţă şi confort.    

În cadrul controalelor în trafic, ARR acţionează împreună cu inspectori ai Registrului Auto Român, cu specialişti de la Compania de Drumuri Naţionale şi cu Poliţia Rutieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc major de accidente din cauza şoferilor care nu respectă timpii de odihnă.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Risc major de accidente din cauza şoferilor care nu respectă timpii de odihnă2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(30 aug 2011, 11:24:17
Inafara de faptul ca nu respecta timpii de odihna sunt si foarte obraznici in trafic , se cred mari si tari pe sosea , ignorand semnele rutiere etc . Recent ma intorceam dinspre Dej spre Suceava iar undeva dupa Bistrita , intro coborare de curbe deosebit de periculoase , un tampit de tirist cu numar de Bucuresti sa avunturat in depasire , tot claxonandu-ma sa ma feresc , ulterior cat ai rupe un fir de par de nu ma agatat . Chestia era ca unde sa ma feresc ? Om nebun , fara judecata , fara sa gandeasca ca in masina erau si doi copii de 4 si 5 ani . De ciuda l-am urmarit si l-am tinut cu faza lunga pana la intrare in Vatra Dornei , sa se invete minte si sa fie om pe sosea , nu porc . Am incercat sa-l depasesc dar am avut o inspiratie ca vrea sa ma loveasca si asa a si fost , in timp ce incercam sa-l depasesc a virat brusc stanga si apoi dreapta insa fraierul era sa se rastoarne intrucat a facut balans . O alta faza , la intrare in Vatra Dornei , dupa ce a trecut calea ferata a oprit iar eu am ramas pe calea ferata fiind nevoit sa dau retur , insa magarul a luat-o pe varianta iar eu prin centru si am scapat de el . Cred ca politia ar trebui sa fie mai activa noaptea pe sosele , in special pe drumurile europene sau care sunt circulate . Si te miri de ce atatea accidente . Neatentie , nesomn , viteza , depasiri in zone deosebit de periculoase , aere de smecher etc .
1.1  RE: Re trimis de
(30 aug 2011, 21:15:49
16 tone are camionul gol cu tot cu remorcă,46 de tone are camionul la capacitatea maximă admisă în funcţie de ţara care o tranzitează.Tu ai maxim 1,5 tone,omul ăla nu are nimic cu tine,erai cam lent şi-l încurcai pentru simplul fapt că tu dormeai.Camionagii merg nu se joacă,tu dacă stai să te scarpini în fund acesta nu te iartă,tu dacă eziţi să faci o depăşire acesta se bagă in depaşire şi vă execută pe amândoi.Sfatul meu :nu vă puneţi cu mastodonţii,sunt greu de controlat la încărcături mari,preferă să treacă peste voi şi sută la sută vor ieşi curaţi in faţa legii.Cu timpii de mers este deja o altă discuţie.Mai vorbim.TUNEUP,balansul era în vederea ta,din cabina TIR-ului este egal cu zero.Poliţia noaptea doarme,intre 2-3-4 este timpul ideal de a te fofila.
2.   Neinspirat trimis de
(30 aug 2011, 13:17:17
Daca s-a intamplat asa cum spui, trebuia sa suni la 112 si la intrarea in Dorna il opreau pe dobitoc. Dadeai numarul de inmatriculare si il rezolvau pe tembel.
2.1  RE: Neinspirat trimis de
(30 aug 2011, 20:31:55
Acum regret ca nu am procedat asa , pe moment am zis ca dureaza cu declaratiile etc si ma cam grabeam dar acum imi pare rau , asta e . Sper sa nu se mai intample dar cinstit fiind , tiristii sunt foarte obraznici in trafic , in special bucurestenii , smecheri de doi bani , tigani .
2.2  RE: Neinspirat trimis de
(30 aug 2011, 21:18:08
Tuneup,tot respectul,nu rezolvai nimic.
3.   * trimis de
(30 aug 2011, 15:24:19
Viaţa ( ca şi arta ) este individuală
N-o guşti dacă n-o treci prin filtrul raţiunii
În aparenta linişte e (defapt ) conflictuală
Depinde de tine dac-o supui .. ,, evaziunii ''

Un sine încrâncenat şi pietrificat
Îţi închide făţiş şi fetişizat fericirea
Dacă eşti atent (doar) la ce-ai îngurgitat
Ai să ratezi să-ţi trăieşti .. trăirea

Alergăm .. ne alergăm .. suntem alergaţi
Moartea vine la timp , viaţa , nu
Între amânări şi promisiuni suntem presaţi
Între ieri şi mâine-i strivit românu’

3.1  RE: * trimis de
(30 aug 2011, 21:49:48
Moartea vine pe bandă de magnetofon.
4.   Pt tuneup82 trimis de
(30 aug 2011, 17:02:49
da sunt nedisciplinati majoritatea tiristilor,merg foarte tare in localitati datorita faptului ca au statii pe masini stiind din timp de controale si radare,dar trebuie s tinem cont ca pt ei este o meserie care este foarte grea mai ales in romania unde nu avem autostrazi si e greu de respectat timpii reali in care trebuie sa livreze marfa respectiv timpii de mers din cauza unor boi care merg cu 40 in localitate sau casca gura pe drum
4.1  RE: Pt tuneup82 trimis de
(30 aug 2011, 21:29:55
Vlacri,ai pus punctul pe i,aceasta este meseria noastră,tu(voi) dacă mergeţi în vacanţă,pe maşina voastră nu scrie că mergeţi să va distraţi.Nu uitaţi că ,luând cel mai simplu exemplu,berea care o beţi după o zi de plajă caniculară este adusă de noi şi nu numai aceasta, aproape tot restul existenţei voastre(apă,carne,fructe etc.)este asigurată de noi camionagii care alergăm să vă asigurăm comfortul.Un mic mulţumesc ar trebui să primim şi noi pentru efortul care-l facem.(uneori cu mari riscuri).Mulţumesc în numele tuturor camionagiilor!
5.   Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 20:18:02
la accidentul de la patrauti unde a costat viata unui om "patronul" a fost doar sanctionat contraventional..asta e o incurajare pentru restul patronilor..frumoss..f frumos.. iar cat despre timpii de condus mi se pare o prostie tampita gandita de niste prosti.. Daca faci cu tiru 8 orea esti obosit..si maxim moare soferu!! daca mergi cu autoturismul 30 de ore din spania in romania nu te intreaba nimeni nimic.. chiar daca circuli pe autostrada si la 150 km/h si poti provoca accindente mult mai grave!! in STATE nu exista timp de odihna ..te odihnesti atunci cand esti obosit.. sau conduci toata ziua.. si seara stai la motel!! la noi din cauza timpilor...esti obligat sa conduci si atunci cand esti obosit..sau pe timp de noapte..ninsoare ...etc.. pentru ca nu ai ce face..
5.1  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 20:45:59
In STATE exista timpi de odihna. Au si ei tahometre. Stai linistit. Iti spun in cunostinta de cauza. Vecinul meu face Statele si Mexicul regulat.....
5.2  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:12:03
sa mori tu ca face statele si mexicu regulat??
Cu ce le face cu pluta?
Ca nu am auzit de autostrada Turda -Detroit....sau mai stiu eu ce locatie din state
Esti dus cu capu rau de to...HA
5.3  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:13:26
Dar tu stii unde stau eu?
5.4  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:25:59
LUKANU stie ce vorbeste....scrie.
E cea mai mare tampenie faza cu timpii de condus mai ales in Romania.
Circuli pe niste drumuri de tot rasul iar cand iti expira programul zilnic de 9 ore unde naiba faci tu pauza de 11 ore ???
Ai parcari ca in occident??
Ai autohaus ca in alte tari??
Nu........ai doar ARR care iti face zile fripte.
5.5  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:31:04
AUTOHOF nu autohaus
scuze de greseala
5.6  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:37:28
Ai perfectă dreptate,mă piş pe ARR dacă eu trebuie să mă opresc să fac pauză mică (45 minute) sau mare(9-11 ore) intr-o parcare nepăzită cu tot felul de mafioţi şi derbedei.Dorm cu bâta lângă mine şi şişul sub pernă.La prima mişcare le iau gâtul şi mă doare-n pix,decât să plângâ mama mai bine să plângă mă-sa.
5.7  RE: Tocmai ce ziceam trimis de
(30 aug 2011, 21:39:52
Parcare pazita sau nepazita e ok sa o gasesti.
Cate parcari sunt in Ro?
Sunt zone de drum european unde nu ai parcare pentru motoscuter nici vorba de autocamioane.
6.   Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:21:55
Bai desteptule daca esti din state atunci nu spui ca vecinul tau face regulat curse in state
Eu daca sunt in Romania fac curse in tara zilnic ....
Fac curse regulat in Europa
Cand termina Boc autostrada Turda-Gilau-Detroit-Mexic o sa fac curse regula si in state.
Si daca ai fi din state cum bati apropoouri atunci ai sti ca nu au tahografe...nu cum zici tu gresit tahometre
Ei au o evidenta minora a timpilor de condus pe un carnet scris de ei.
6.1  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:36:19
Eu nu sunt sofer de tir...mie mi-e placut scoala...
6.2  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:37:44
Asta e alta treaba
Dar nu comenta aiurea ce nu stii ...cu toate ca ai multa scoala!!
6.3  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:38:25
"mi-e" am vrut sa scriu "mi-a"
6.4  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:40:11
Si degeaba ma faci "desteptule"....te enervezi degeaba.
Ai sange in tine....pleaca....nu-ti strica sanatatea pe net sau injurand sistemul din Romania.
6.5  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:44:37
Eu sunt şofer de tir,mi-a plăcut şcoala,am fost eminent dar din păcate aici am ajuns.Am învăţat ca un bou,m-au  ☭ t toţi piloşii şi iacată-mă aici.Nu-mi pare rău acesta este destinul şi nu mă piş contra vântului.Am văyut multe şi cred că dacă eram un şoricar de birou nu aveam şansa să văd atât de multe.Lumea e mare,frumoasă,bucuraţi-v de ea cât puteţi!
6.6  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:46:22
Erată:văzut;bucuraţi-
7.   Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:48:10
Ai citit tu comentarii in care injur eu sistemul din Romania?
Nu ca nu ai ce injura...dar nu cred ca are rost.
Iar faza cu plecatu ....hai sa o lasam mai moale.
Toata populatia Romaniei ar trebui sa amigreze dupa tine.
Si ce se fac cei fara asa multa scoala?
Trebuie sa spele vase sau sa conduca camioane...destul de josnic dupa tine.
Si apropo daca nu ar fi amaratii astia de camionagii de care razi tu ca nu au scoala cine ti-ar cara tie papica si hainele si toate bunurile de care ai nevoie?
Eu zic sa fim putin mai cerebrali si sa admitem ca nu toata populatia planetei poate fi formata din doctori si ingineri.
Este loc pentru toata lumea ....
7.1  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:54:27
1.Mai sus ai spus..."Cand termina Boc autostrada Turda-Gilau-Detroit-Mexic o sa fac curse regula si in state."..deci e aluzie la sistemul din Romania.
2. Se stie ca cel mai ieftin mijloc de transport pt marfuri e pe calea ferata.
3. Nu rad de absolut nimeni. Fiecare trebuie sa ii placa cea ce face.

7.2  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 21:58:30
Gigele,tot respectul pentru zilele trecute dar acum greşeşti.Ai fost singurul care a ţinut cu mine in disputa cu Shadow,dar Cetaţeanul are dreptate,hai să coborâm cu picioarele pe pamânt şi să nu facem analogie între vechiul şi noul continent,este o diferenţă prea mare(100-150 ani).Să fim realişti,vorbim despre spiritul impulsiv al balcanicilor(de neegalat).Salve!
7.3  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:07:20
1.Parintii mei, amandoi au lucrat in CFR si de la ei stiu asta.
2. Care e noul si care e vechiul continent? Scheletele de dinozaur au fost descoperite in State.Civilizatia Maya si Incasa...are zeci de mii de ani.
3. Nu e nici o diferentza intre State si Europa....poate ca Europa e mai civilizata.
7.4  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:23:19
Gigele,asta nu mai cred,posibil să fie mai civilizată dar nu mai democrată.
7.5  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:27:56
Crede-ma...aici nu e democratie...e socialism in floare.
Ce fugeam noi de dreacu, aici e tat-su.
E mult de discutat pe subiectul asta. Un lucru e sigur....legea loveste in cel ce o incalca.
Nu stai si te justifici daca esti prins in flagrant...sau cercetare in stare de libertate pt talharie(cum am citit inr-un articol aici in MOnitorul).
7.6  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:38:50
Mă refeream la Europa nu România,tu consideri că Ro face parte din Europa?(doar din punct de vedere geografic) "Un lucru e sigur....legea loveşte în cel ce o încalcă" Şi zic eu,în cel ce nu are bani şi pile.
7.7  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:42:24
Eu sustin ca Romania face parte din Europa. Eu as dori, macar 3 luni, toti romanii sa plece afara...sa vada cum e acolo.TOTI. Pt ca toti cei care pleaca, acolo unde se duc, in proportie de 80% respecta legile si se integreaza. Nu inteleg, de ce la noi in tara nu putem face asa ceva>?
7.8  RE: Comentariu trimis de
(30 aug 2011, 22:49:44
Am spus mai sus, Gigele suntem balcanici, suntem impulsivi, suntem mizerabili. Tu ai avut norocul să cunoşti şi viaţa de dincolo. Dar nu vorbi de căpşuni unui amărât în luna decembrie.
8.   ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:40:58
la criticat suntem toti buni...dar puneti-va in locul soferilor de autocamioane,cap tractor,microbuzuri si altele...poti transporta marfa in valaoare de 10000 ron sau poti avea marfa de miliarde... in momentu in care ti s-a incarcat marfa si ai semnat avizul...esti raspunzator de ea...si dormi in parcare nepazita sau pe marginea drumului ori in cel mai bun caz in statii peco si stai cu morcov...sa nu iti taie prelata,sa nu iti rupa sigiliul,sa nu iti taie rezervorul...si a doua zi mai condu si printre soferi care nu au nici o treaba cu strada...cu circulatie..oameni de 60 si ceva de ani..merg pe DN in afara localitatii cu 40 km/h...ala...care zicea de america..bah...in america,camionagii sunt respectati..nu ca aici...daca a oprit la semafor la un metru de tine...te uiti in spate si vezi umbra si suni politia...industri nu ar mai merge inainte fara transportatori...asa ca..vedeti-va de treburile voastre si lasati-va cumparati cu o galeata si un pix de PD-L...Bafta!
8.1  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:45:24
Shadow,scuză-mă ai băut ceva?
8.2  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:46:01
nuop...why?
8.3  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:52:50
Faci exerciţii de anagramare?Dă -ne şi cheia.Deja stau cu picioarele în apă rece dar am înţeles un cazzo din postarea ta .Buona notte!
8.4  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:54:49
tastatura e de  ☭ ...scuze!
8.5  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 22:59:47
Dar cu stâlpii ăia ce mai faci, îi aduci anul acesta? Sper că de Revelion vom sta în faţa Casei de Cultură la lumina xenoanelor tale.
8.6  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 23:03:20
n-am treaba cu...baietii de la LOIAL...sunt oameni care merg pe principiul.."nu lasa pe azi ce poti face maine"...am o cunostiinta care lucreaza ..si e.. frumos tare..asa ca...scuzee..nu te baza pe mine cu iluminatul public!
8.7  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 23:11:34
Oricum ești mână în mână cu ei, licitațiile trucate sunt specialitatea voastra. Răspuns la cum se fac banii în România: cu statul. Restul e tăcere...
8.8  RE: ....... trimis de
(30 aug 2011, 23:32:15
ei sunt prea mari...pentru o mica firma abia iesita pe piata cum e firma de care apartin...dar se aude ca se duc in jos..au scos la sapat santuri in oras pana si proiectantii,inginerii...ca nu mai au oameni...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei