Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Firma de termopane Aufbau, amendată în repetate rânduri de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de termopane Aufbau din municipiul Suceava este unul dintre „clienţii fideli” ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), având în vedere faptul că la această instituţie s-au înregistrat zeci de reclamaţii vizând firma menţionată şi, mai mult, operatorul economic a fost sancţionat în repetate rânduri până acum.

Săptămâna trecută, un consumator din municipiul Suceava a reclamat faptul că din luna iunie a semnat contract cu societatea Aufbau, însă nici până în momentul de faţă nu i-a fost montată tâmplăria PVC pe care o comandase, deşi lucrările trebuiau executate în decurs de 30 de zile. Nemulţumit, suceveanul a reclamat situaţia la Protecţia Consumatorilor, unde a aflat că nu se singurul „tras în piept” de această societate. Potrivit şefei CJPC Suceava, Elena Oanea, „din cele 50 de reclamaţii înregistrate în acest an împotriva operatorilor economici care au ca obiect de activitate montarea de tâmplărie PVC, 24 vizează SC Aufbau SRL Suceava”. Elena Oanea a mai adăugat că „12 dintre aceste reclamaţii s-au înregistrat în luna august. Toate reclamaţiile vizează faptul că acest operator economic încheie contracte cu clienţii, de cele mai multe ori încasează  întreaga valoare a lucrării sau o cotă parte ca avans şi nu execută lucrările. Trece o lună sau două de la termenul de execuţie prevăzut fără ca societatea să se achite de obligaţiile contractuale”.

 

Aufbau, amendată cu 19.000 de lei, până acum

Firma Aufbau a fost sancţionată până acum cu amenzi totale în valoare de 19.000 de lei, iar Elena Oanea a spus că „CJPC Suceava  are în vedere faptul că abaterile au caracter repetabil şi se constituie ca o practică comercială incorectă, înşelătoare, societatea riscând amenzi între 5.000 şi 50.000 de lei şi oprirea definitivă a activităţii”.

Nerespectarea clauzelor contractuale, executarea de lucrări necorespunzătoare, apariţia de defecţiuni în perioada de garanţie şi preţul lucrării calculat necorespunzător sunt principalele aspecte reclamate de consumatori la CJPC în ceea ce priveşte societăţile care se ocupă de montarea de tâmplărie de tip termopan. „Rugăm pe această cale consumatorii să efectueze astfel de lucrări numai pe bază de contract, să solicite factura în momentul achitării unui avans sau contravalorii lucrării şi, de asemenea foarte important, să solicite încheierea unui proces verbal de recepţie la finalizarea lucrării”, a mai adăugat directoarea CJPC Suceava, Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma de termopane Aufbau, amendată în repetate rânduri de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firma de termopane Aufbau, amendată în repetate rânduri de Protecţia Consumatorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si altii la fel trimis de
(30 aug 2011, 15:17:21
e plin pe piata de firme de termopane care fac asta...va dau eu un exemplu MARE : SC SEMNGRUP SRL a lui Boreslav Petrasuc.un mare excroc!!!nu facea nici lucrarile, nu isi platea nici angajatii, tepuia pe toata lumea.a lucrat in aceeasi hala in care acum e AUFBAU-ul(poate are hala aia cevahappy ).Acum a ajuns sa fiinteze firma intr-un grajd pe langa Vama in Scheia.Patroni de 2 lei carora le merge atata vreme cat lumea nu ii reclama, nu ii amendeaza cei care ar trebui sa o faca, etc.Sa pateasca si ei si familiile lor la fel le doresc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei