Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Addenda la „Lira de Aur”

„Flautul fermecat” de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dinuţa Elena Costache, laureata ediţiei din acest an a Festivalului - concurs de interpretare instrumentală „Lira de Aur”, ediţie care s-a circumscris Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, priveşte cu încredere către viitorul ei artistic.

 

La 16 ani, propunere de colaborare cu Filarmonica din Bacău

În vârstă de numai 16 ani (peste câteva zile va începe cursurile clasei a X-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava) Dinuţa Elena Costache, care în vacanţa de vară şi-a continuat pregătirea la cursurile de măiestrie pentru flaut la Şcoala de vară de la Bistriţa (cu profesori din Austria, Elveţia şi România) a primit deja o propunere de colaborare cu Filarmonica din Bacău.

Chiar dacă flautul său este un instrument de nivel mediu (un flaut metalic Yamaha 311, cu cap de argint, pe care l-a procurat în anul 2009 cu voucher-ul câştigat la Concursul „Cel mai bun interpret”) Dinuţa îl consideră ca fiind „flautul fermecat” cu care a reuşit să obţină premiul şi prestigiosul trofeu „Lira de Aur”.

 

Diplome şi premii care completează un CV impresionant

Dinuţa Elena Costache şi-a început pregătirea muzicală de la vârsta de 5 ani, mai întâi la pian, apoi la violoncel, iar din clasa a IV-a la flaut, cu prof. Mihaela Săveanu.

A participat la numeroase concursuri la care a obţinut diplome şi premii care, înşiruite, completează deja un CV impresionant.

Părinţii au făcut şi fac în continuare eforturi pentru buna ei pregătire.

Mama Dinuţei, Angelica Costache, simte şi ştie că fiica ei îşi doreşte cu ardoare să urmeze o carieră muzicală şi, convinsă fiind de talentul şi capacitatea dovedite prin rezultatele obţinute, dar şi de aprecierile profesorilor, o susţine cu toate puterile.

 

A visat de mică să fie prima laureată la „Lira de Aur”

Dinuţa a fost ambiţioasă de mică. Spune că încă de la vârstă preşcolară, când a auzit de Concursul „Lira de Aur”, a visat să fie prima laureată, iar premiile obţinute la ediţiile anterioare (Premiul II - 2007, Premiul I - 2008, Premiul II - 2009 şi Premiul I - 2010) au fost treptele pe care-a păşit victorioasă către trofeu, trepte care au în spate foarte multe de ore de studiu.

Acum, în afara orelor de la colegiu, de pregătirea pe care o continuă cu prof. Mihaela Săveanu, Dinuţa se pregăteşte, mergând de două, trei ori pe lună la Bucureşti, cu doi profesori, flautişti români de renume la Viena, Matei Ioachimescu şi Mihaela Anica.

 

„Flautul fermecat” se menţine pe scenă

Dinuţa Elena Costache se gândeşte că va trebui să renunţe în curând la „flautul fermecat”, care i-a adus trofeul atât de râvnit.

Simte nevoia unui alt instrument, mai performant, cu care să urce pe scenele mari de concert. Un instrument de clasă superioară presupune însă eforturi financiare mari. Preţul este de cca. 10.000 - 15.000 de euro. A încercat un astfel de flaut, adus de la Viena, la Şcoala de vară de la Bistriţa.

Până atunci însă, primele emoţii sunt legate de faptul că pe data de 22 septembrie a.c., în Sala „Auditorium” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, va cânta alături de flautistul Matei Ioachimescu şi de chitaristul George Popescu.

„Flautul fermecat” se menţine pe scenă.

 

Sportul, grădinăritul, fotografia

Dinuţa Elena Costache are şi alte preocupări. Îi place sportul (înotul, voleiul, handbalul, fotbalul...), grădinăritul şi are ca hobby fotografia.

În muzică îşi încearcă şi vocea (muzică populară, uşoară), iar flautul i-a fost alături şi în cadrul grupului folk „Simbol” (coordonator prof. Valentin Ianoş), cu care a participat la mai multe concursuri şi festivaluri la care grupul a obţinut premii şi trofee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Flautul fermecat” de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 11 voturi
„Flautul fermecat” de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”4.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei