Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL: Agentul termic a devenit agent electoral, Guvernul sancţionează oamenii care nu au votat PDL

Marţi, 30 August 2011 (14:25:52)

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre a declarat, marţi, că, prin eliminarea subvenţiei acordate de stat pentru gigacalorie, Guvernul îi sancţionează pe cei care nu au votat PDL, transformând agentul termic într-un agent electoral.

Dobre a afirmat că ordonanţa prin care Guvernul stabileşte pragurile de venit pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire constituie un act politic, legat de alegerile programate pentru 2012.

"Înţelegem acum de ce Sebastian Lăzăroiu ua fost numit ministru, toate au legătură cu alegerile de anul viitor. CET-urile au căpătat culoare politică, iar agentul termic a devenit agent electoral", a spus el.

Liberalul a afirmat că, dacă alegerile locale vor fi suprapuse cu cele parlamentare, întreaga dezbatere electorală se va muta pe problemele locale ale alegătorilor, iar candidaţii la primării vor deveni principalii competitori.

Dobre a explicat că, prin eliminarea subvenţiei de la stat pentru gigacalorie, primarii PSD şi PNL care vor dori să candideze pentru un nou mandat vor fi puşi în inferioritate faţă de cei ai PDL, care vor beneficia de realocări de la bugetul de stat şi vor putea acoperi o parte a subvenţiei din partea autorităţii locale.

La rândul său, fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu a menţionat că pragurile de venituri folosite de Guvern pentru stabilirea nivelului ajutorului la încălzire "este un atac direct" la viaţa persoanelor respective.

Ea a criticat şi faptul că în stabilirea acestor venituri au fost incluse şi sume care nu au legătură cu asigurarea încălzirii, precum bursele pentru elevi.

Cei doi liberali au acuzat şi faptul că Guvernul nu a stabilit încă lista cu produsele de strictă necesitate luate în calcul la stabilirea venitului şi încadrarea în categoriile de ajutoare.

"De exemplu, te poţi trezi că dacă ai în casă un televizor cu diagonala de 40 cm, poţi să primeşte ajutor, dar dacă ai un televizor cu diagonala de 50, te poţi trezi în afara listei", a spus Dobre.

Cei doi parlamentari PNL au mai acuzat banii suplimentari de la bugetul de stat care vor fi "împărţiţi discreţionar" de Guvern în funcţie de culoarea politică a primarilor.

"Este un atac direct la populaţia care nu a votat PDL şi prin care se atenţionează întreaga populaţie că este musai să voteze cu PDL ca să nu moară de frig sau de foame", a mai susţinut Câmpeanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL: Agentul termic a devenit agent electoral, Guvernul sancţionează oamenii care nu au votat PDL.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL: Agentul termic a devenit agent electoral, Guvernul sancţionează oamenii care nu au votat PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nenea DOBRE nu vopsi picioarele calului in verde ! trimis de
(30 aug 2011, 16:41:56
... ca te pierzi in amanunte si eu ca viitor alegator USL , ma plictisesc sa tot vad numai critici la cel mai mic part democratic...
Din punctul meu de vedere modul de comunicare al USL este complet viciat de aglomeratia vocala a celor ce se vor remarcati... si fac asta ori de cate ori au ocazia si critica cu orice argumente din orice pozitie. Membrii USL eu ii vad ca niste USL-asi dintr-un western texan care intai trag apoi ochesc si apoi gandesc. Pe mine ma revolta actuala guvernare , dar asta nu inseamna ca automat o sa va votez pe voi , cand observ ca va inghesuiti ca la revolutie sa criticati si sa dati cu barda... chiar nimic nu e bun , chiar totul va pute.. incercati sa ganditi pozitiv, incercati sa va faceti coerenta strategia voastra PRIN COMUNICARE , nu pe terfeloagele voastre pe care le vanturati pe la conferintele de presa..lumea sa inteleaga ceva... ca aici de jos e ceata mare ... si daca ramane asa pana la alegeri , dupa numararea voturilor iar o sa spuneti ca ceilalti au furat mai bine...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei