Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean:Am fost un elev conştiincios, nu am copiat niciodată, elevii să înţeleagă că şcoala e şcoală

Vineri, 8 Iulie 2011 (14:41:40)

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând la o întrebare, că a fost un elev conştiincios şi nu a copiat niciodată, cu atât mai puţin la examenul de bacalaureat, rugându-i pe elevi să înţeleagă că "şcoala e şcoală”.

"Îi rog pe elevi să înţeleagă că şcoala e şcoală şi, cât timp sunt elevi, principala lor preocupare trebuie să fie învăţatul. Am fost şi noi elevi şi ştim cât de important e acest lucru", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de un jurnalist ce medie a avut la bacalaureat, Oltean a răspuns că nu a copiat.

"Nu am copiat la bacalaureat. Nu am copiat niciodată. Puteau să fie şapte camere de luat vederi, pentru că atât timp cât nu am copiat nu am avut niciun fel de emoţii. Am fost un elev conştiincios", a declarat Oltean.

Când jurnalistul a insistat să afle ce medie a avut la bacalaureat, Oltean a răspuns că "peste opt, aproape nouă".

În opinia secretarului general al PDL, la bacalaureat în România s-a produs "un eveniment şcolar remarcabil” prin care s-a stabilit "situaţia exactă, adevărată, a învăţământului românesc”.

"Nimeni din 1990 încoace nu a avut curajul să facă o măsurătoare corectă a calităţii învăţământului şi a nivelului de cunoştinţe pe care l-au dobândit elevii în ultimii 12 ani. Ne-am ascuns în spatele unor neadevăruri făcând fel de fel de statistici ale nivelului excepţional a întregii mase de elevi. Iată că, în sfârşit, ministrul Funeriu şi Ministerul Educaţiei au reuşit să impună o măsurătoare corectă a gradului de însuşire a cunoştinţelor de-a lungul a 12 ani", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că, în loc să aprecieze acest lucru, opoziţia critică pe nedrept.

"Aceste rezultate nu sunt consecinţa reformei pe care PDL şi ministrul Funeriu au demarat-o prin noua lege a învăţământului. Deocamdată, acest bacalaureat s-a desfăşurat sub imperiul prevederilor actuale care sunt opera nemijlocită a PSD şi a ministrului Ecaterina Andronescu", a spus el.

Oltean a adăugat că promovabilitatea de la bacalaureatul din acest an a confirmat o altă măsurătoare a unor instituţii internaţionale care au arătat, anul trecut, că gradul de promovabilitate în România în urma bacalaureatului se situează undeva la 51-52%, şi nu mai mult.

Oltean a spus că PDL îl susţine pe ministrul Funeriu în şirul de reforme şi în măsurile care trebuie luate pe a aşeza învăţământul românesc în strictă concordanţă cu realităţile româneşti şi europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean:Am fost un elev conştiincios, nu am copiat niciodată, elevii să înţeleagă că şcoala e şcoală.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oltean:Am fost un elev conştiincios, nu am copiat niciodată, elevii să înţeleagă că şcoala e şcoală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei