Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restructurări

Peste 200 de suceveni îşi predau uniformele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restructurările din sistemul bugetar vor afecta şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, dar şi Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Din cele două instituţii vor pleca peste 100 de angajaţi. Instituţia cea mai afectată va fi IJPF Suceava, de unde vor pleca mai mult de 10% dintre angajaţi. Concret, din cei peste 700 de salariaţi ai instituţiei, 80 îşi vor pierde locurile de muncă. Este vorba de 18 ofiţeri, 33 de agenţi şi 29 de angajaţi civil. Dacă în cazul agenţilor şi ofiţerilor vor urma şi o serie de examene pentru a se stabili cine rămâne şi cine pleacă, în cazul celor 29 de angajaţi civil au şi fost emise preavizele.

Nici lucrătorii vamali nu au scăpat de restructurări. Numai de la Biroul Vamal Siret vor fi disponibilizate 11 persoane din totalul celor 81 cât lucrează în prezent. Restructurările vizează şi celelalte birouri aparţinând Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava, astfel încât numărul total al concedierilor atinge câteva zeci de persoane.

 

IPJ Suceava dă afară 25 de poliţişti   

25 de poliţişti, atât ofiţeri, cât şi subofiţeri, vor rămâne fără loc de muncă în perioada imediat următoare. Cifra a fost stabilită în cadrul procesului de reorganizare care vizează reducerea numărului de posturi în toate structurile importante ale Ministerului de Interne, fiind comunicată oficial conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.   

La fel ca şi în cazul angajaţilor de la Jandarmerie ori de la Pompieri, poliţiştii urmează să susţină în perioada imediat următoare examene, mai exact evaluări profesionale, legate de cunoaşterea legislaţiei şi a atribuţiilor de serviciu. În urma acestor examene, poliţiştii care vor avea notele cele mai mici urmează să-şi piardă posturile.

Inspectorul Bogdana Crăciun, din cadrul IPJ Suceava, a declarat că numărul efectiv de poliţişti care îşi vor pierde serviciul ar putea fi ceva mai mic, pentru că în cele 25 de posturi reduse vor intra şi cei care vor alege să plece din sistem de bunăvoie ori cei care se vor pensiona în perioada imediat următoare.

În momentul de faţă IPJ Suceava are puţin peste 1.200 de angajaţi.

După cum am relatat deja în alte ediţii ale cotidianului, Jandarmeria Suceava trebuie să reducă un număr de 40 de posturi, din cele aproximativ 500 din judeţ, aici evaluările interne fiind deja finalizate, în timp ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava trebuie să renunţe la 40 de oameni, cifră care reprezintă 5% din numărul total de pompieri din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de suceveni îşi predau uniformele.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Peste 200 de suceveni îşi predau uniformele4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 iul 2011, 11:04:56
Cu paşi timizi în Palatul Cotroceni intră
C-o petiţie scrisă în mână .. România
Ruşinată de situaţie se acoperă
Da’ nu poate , o strânge de gât .. funia
-Ce vrei ? ai ceva de reclamat ?
-Da , mi s-a furat .. identitatea
-Hai termină cu prostiile ! şi .. cine-i vinovat ?
- .... ? !
-Taci ? e vinovată .. comunitatea ? ? ?
Nu ! nu-s mulţi vinovaţi , şi-s la vedere
-La vedere ? ? ? hai gata , ieşi afară ! ! !
-Marş d’aici ! adio , nu la revedere !
A dreq smiorcăită ! nici tu n’accepţi Reforma’n ţară ?

Stăm pe balanţa cu un singur talger
Într-o imensa ceaţă , într-un ocean de orbi
Nu cred că ne vom deştepta , doar sper
Că de la anu’ să scăpăm de aceşti corbi
1.1  RE: * trimis de
( 8 iul 2011, 12:58:35
Pe cand lansarea volumului de poeme? Talentul nu trebuie risipit. ; )
2.   Avantajele vietii pe bani publici ...doar pt unii trimis de
( 8 iul 2011, 12:18:06
Dacă avantajele vieţii pe bani publici ale parlamentarilor se tăiau sau diminuau (Sume forfetare, cazare si diurne in valoare de miliarde, plus alte sute de milioane de lei cheltuite pe benzina, ce reprezintă costul mediu intr-un mandat)...ar fi fost salvati mii de poliţişti si de pompieri de la disponibilzare , cadre de care ţara are totuşi nevoie ...nr lor fiind sub limita U E - DOAR S-A SPUS DE ATATEA ORI....AVEM UN GUVERN - AUTIST - Bine a zis cineva vorba asta ...probabil sa nu zica altceva ....
2.1  RE: Avantajele vietii pe bani publici ...doar pt unii trimis de
( 8 iul 2011, 12:27:50
dacă ai gândi puţin nu ai scoate perle gen conu Leonida (e treaba statului să plătească). în rest dacă iar rade şi pe parlamentari la număr s-ar face dreptate.
2.2  RE: Avantajele vietii pe bani publici ...doar pt unii trimis de
( 8 iul 2011, 12:55:54
Pe tine cine te mai apara, Doamna?
3.   Sa respiram aer curat.. trimis de
( 8 iul 2011, 12:51:38
probabil incet incet se vor diminua cei ce freaca menta. daca mergi pe la ei ..te freaca de la ghiseu la altu. diminuand nr lor.. speram ca se vor rezolva mai repede multe lucruri. mi s.a intamplat sa merg la politie si sa.i vad cum freaca menta..sau se uita la tv..sau au bancuri si glume in program. pacat ca se pleaca de la pompieri si isu acolo unde e chiar nevoie. Dar m.as bucura mai mult sa plece jumate sau mai mult din parlament..incepand cu bozgorii!!!
4.   PE BANI NOSTRI MULTI,..... trimis de
( 8 iul 2011, 13:29:35
Sunt ff deacord cu disponibilizarile dar sa fie doar din randul ofiterilor superior,.ex:FLORIN C'HEPTANARUL,.ION TODERUT,...si multi alti si sa le mareasca salariile sa nu mai fie"spagari" pt k te opresc si nu stie cum sa-ti ceara 100lei eu ieri am patito,ma oprit un echipaj de rutiera si ma intrebau cat le pot da sa nu ma amendeze pt k am depasit linia continua.pur si simplu stateau la panda k vanatorii,.asta la noi in municipiu si cand am mers in com Arbore seful de post Juravle era mut de beat! HALAL POLITIE MAI AVEM!Pe astia da-tii afara!!!!!!
4.1  RE: PE BANI NOSTRI MULTI,..... trimis de
(10 iul 2011, 00:09:27
Poti sa probezi ceea ce scoti pe gura-ti bogata?Am mai zis-o si o mai zic, repecta legea si nu vei patii nimic, iar daca ai cazut in abatere nu te mai milogii la usa MCV-ului"sefu imi iei painea de la gura, sefu ma omori, imi plang copiii si alte, alte baliverne" , ca apoi sa iesi tu ca justitiarul si denuntatorul in ziar si sa te lauzi cat de prost esti si prezinti cate scenarii demne de DGA!Las-o balta si nu uita ca un simplu comentariu real sau ireal cu privire la darea de mita poate sa reprezinte un autodenunt, si cel ce ofera mita e pedepsit!!!Iar despre uscaturile care sunt prezente in orice sistem, gen Juravle(nu stiu de cand e sef dar stiu ca pleaca)nu am decat o parere de "go out!"
5.   Pt lukaru trimis de
( 8 iul 2011, 13:34:17
e fff greu sa se injumatateasca nr parlamentarilor ,dar din pacate nu se poate dar eu zic sa ne unim si sa ii dam la DNA pe baroni nostri locali!
6.   Bravo trimis de
( 8 iul 2011, 13:54:43
O initiativa foarte buna, speram sa continue si sa se curete sistemul de toti analfabetii incopetenti care au intrat in politie s.a.m.d prin pilele sau spaga data de parinti.
7.   Ce ne vom face? trimis de
( 8 iul 2011, 14:00:51
intram in doliu national.ramane tara fara acesti hoti imbracati in uniforme.in 21 ani acesti politisti in proportie de 100% au furat pe orice cale tara si acum se plang?de ce se plang?
oricum hotii raman.cand vom vedea politie in slujba cetateanului,politie in care sa ai incredere si abia atunci sa vorbim de greutatile politistului.cine-l plange pe pensionarul cu 700ron ,dupa 40ani de munca?cine si ce sa faca acel muncitor pe minim pe economie?sa treaca in sistemul privat unde vor castiga conform studiilor si pregatirii profesionale pentru care au studiat,daca se tot plang......
8.   Mare prostie.. trimis de
( 8 iul 2011, 14:37:17
voi chiar credeti ca vor pleca spagarii? tot aia care isi fac treaba vor pleca...cei care iau spaga, ung si mai sus ca sa le fie pastrat locul caldutz...si de ce ne mai miram ca vine nea gaboru spagaru si ne cere in fata bani cand saracilor li s-au taiat salariile si nu mai pot sa-si intretina familiile, sa-si plateasca creditele samd...nepriceputule, nu stii ca in tara asta si studiile se platesc? dai banu si esti doctorand...nici asta nu merge...
8.1  RE: Mare prostie.. trimis de
( 8 iul 2011, 15:28:23
Asa e.Cotizezi unde si cum trebuie si ramai pe post.Chiar daca esti incompetent.Se va face o selectie atent studiata.Vor ramane cei care trebuie sa ramana.....ca sa se unga bine masinaria spagii si a coruptiei......, iar de aici vor iesi bani pentru cei de sus.Asa va fi.Nu va faceti iluzii despre munca si cinste!
9.   Sunt si oameni inteligenti ... trimis de
( 8 iul 2011, 17:24:35
Sunt si oameni inteligenţi ..care au inţeles ce am vrut să spun ...şi au comentat la subiect si alţii care ori nu inţeleg ...ori latră aiurea la lună . Dacă cineva crede că disponibilizările se fac in majoritatea cazurilor după competenţă ...e treaba lui .. chiar e demn de milă ...Sau poate crede in democraţia adevărată - asta e altă treabă ... In rest nu-i doresc să se facă disponibilizari , unde lucrează, pt a se documenta pe viu si pe propia persoană "cum vine chestiunea"... Deja mass media e plină de "criterii" după care s-au făcut disponibilizări...unele chiar haioase (dacă ai curajul sa faci haz din necaz ) . Are dreptate domnul care spune că "Se va face o selecţie atent studiată.Vor rămâne cei care trebuie sa rămână...."pt AMARUL :" E TREBA STATULUI " - zici tu ...dar vezi si tu, că statul zice mereu că nu are bani ...si de aceea fece disponibilizari.. că doar n-am zis-o eu ! pt ADELA ...NU E TREBA TA CINE MĂ SALVEAZA ..SE VA GĂSI CINEVA ...ce vorbă ...total aiurea ...să nu zic altceva din politeţe...si să nu te supăr...Desi m-am logat "DOAMNA "nu sunt bătrână si nici măcar doamnă ... ...AM VRUT SA MA LOGHEZ CU TITLUI UNUI DESEN ANIMAT ..dar a fost o greşeală si am ramas doar cu primul cuvant ...si aşa a rămas ... ce să fac _asta e ...nu sufăr amarnic...
10.   Doamna trimis de
( 8 iul 2011, 19:06:19
N-am zis cine te va salva. Da, e aiurea. Ce plictiseala! Dar tu cine esti, totusi?
11.   Adela hai ca-ti fac un serviciu ... trimis de
( 8 iul 2011, 19:24:38
...si-ti spun cine e "Doamna" - e una si aceeasi cu temida alias gabriela,oricit s-ar ascunde dupa nickuri scrisul e incofundabil si mai ales ce debiteaza ,o simt de la o posta si sint alergic la astfel de idioti respectiv idioate.Prietenii stiu de ce....
12.   PRAF! trimis de
( 9 iul 2011, 03:05:46
PD-L=FALIMENT!
13.   Pt EGAL1 trimis de
( 9 iul 2011, 07:37:39
egal 1 ...esti un mare detectiv ...te simt " de la o posta si sint alergic la astfel de idioti respectiv idioate.Prietenii stiu de ce...."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei