Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Etapă dificilă

Începe nebunia exproprierilor de terenuri de la şoseaua de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nebunia declanşată de valoarea despăgubirilor pe care proprietarii de terenuri pe unde va trece şoseaua de centură a Sucevei le vor încasa din partea statului român intră pe ultima sută de metri. După emiterea HG 614 din 16 iunie 2011 şi publicarea în Monitorul Oficial două săptămâni mai târziu cu privire la cuantumul despăgubirilor în baza prevederilor Legii 255/2010 se trece la etapa întocmirii actelor împreună cu proprietarii.

Primul pas este acela că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trebuie să consemneze sumele individuale proprietarilor de imobile înscrişi în listele anexe HG 614, liste care conţin imobilele din coridoarele de expropriere şi care se afişează la sediul primăriilor pe unde va trece şoseaua de centură. După ce vor consulta aceste liste, proprietarii trebuie să se prezinte la cabinetul de avocatură Tudor, din Suceava, strada Alexandru cel Bun, nr. 28, bloc H1, scara A, ap. 1, reprezentant al CNADNR.

„Oamenii sunt invitaţi zilnic, începând din 11 iulie 2011, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00, pentru furnizarea actelor necesare, respectiv acte de identitate, acte de proprietate, date de contact. Aceste date pot fi transmise şi prin e-mail, la adresa av_tudor@yahoo.com, sau la numerele de fax 0230 522 389 sau 0230 222 259. În lipsa acestor acte nu se poate face consemnarea sumelor alocate”, a declarat Silvia Tudor, reprezentantul casei de avocatură care se ocupă cu aceste operaţiuni.

 

Dacă nu parcurg toate etapele legale, proprietarii de terenuri nu se pot adresa instanţei de judecată

Odată cu consemnarea sumelor, proprietarii vor fi notificaţi prin poştă şi se vor prezenta la cabinetul de avocatură pentru alte clarificări. Urmează apoi decizia CNADNR de expropriere şi numirea unei comisii de verificare a dreptului de proprietate. Această comisie trebuie să constate acceptarea sau neacceptarea cuantumului despăgubirilor, aspecte care vor fi consemnate într-un proces verbal. Plata despăgubirilor, în cazul în care sumele respective sunt considerate acceptabile de către proprietari, se face în baza cererilor depuse de titulari. Dacă aceştia nu acceptă sau nu depun cererea ori documentaţia doveditoare pentru plata despăgubirilor, sumele propuse se vor consemna într-un cont bancar deschis pe numele persoanei expropriate.

„Persoanele nemulţumite de sumele propuse se pot adresa Tribunalului Suceava în termen de trei ani, acţiunea fiind scutită de taxă de timbru. Foarte important de ştiut este că dacă nu vor parcurge etapele descrise, proprietarii de terenuri nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor nu vor putea acţiona în instanţă statul român”, a completat avocata Silvia Tudor.

Trebuie spus că în situaţia de a fi despăgubiţi pentru exproprierea terenurilor pe care va trece viitoarea şosea de centură a Sucevei în baza Legii 255/2010 sunt aproape 500 de persoane. Aceşti proprietari de terenuri sunt din Moara, Ipoteşti, Suceava, Pătrăuţi şi Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe nebunia exproprierilor de terenuri de la şoseaua de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Începe nebunia exproprierilor de terenuri de la şoseaua de centură a Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotie pe fata trimis de
( 8 iul 2011, 13:36:39
ne fura d-nule cu tot cu pamanturi cu totul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei