Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA va analiza felul în care posturile TV abordează subiectul ipoteticelor răpiri de copii

Vineri, 8 Iulie 2011 (14:40:56)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza felul în care posturile TV abordează subiectul ipoteticelor răpiri de copii pentru prelevarea de organe, a declarat vineri pentru MEDIAFAX Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

În mod concret, CNA va analiza într-una dintre şedinţele sale viitoare dacă a fost respectată legislaţia audiovizualului privind informarea corectă şi protecţia minorilor în emisiunile TV care au abordat subiectul ipoteticelor răpiri de copii pentru prelevarea de organe.

Pe reţelele sociale şi pe forumuri au apărut, recent, mesaje privind răpirile unor copii pentru trafic de organe, unele posturi de televiziune abordând subiectul pe larg, în mai multe emisiuni de ştiri şi dezbateri.

Şeful Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat, vineri, că în 2011 nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea unor copii pentru prelevare de organe, iar astfel de informaţii transmise pe internet sau pe reţelele de socializare sunt false.

"Având în vedere informaţiile false care circulă în prezent, informez că la Poliţia Capitalei în 2011 nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea unor copii pentru prelevare de organe", a spus Vasile Viorel, într-o declaraţie de presă.

Şeful Poliţiei Capitalei a precizat că toate dispariţiile de minori au fost voluntare, fiind soluţionate în totalitate.

Vasile Viorel a mai spus că specialiştii de la criminalitate informatică fac verificări şi au luat toate măsurile pentru identificarea persoanelor care, pe reţelele de internet sau de socializare, au indus în eroare populaţia şi au transmis informaţii false.

"Bucureştenii trebuie să ştie că Poliţia Capitalei îşi face datoria, în Bucureşti este linişte şi au toate motivele să îşi desfăşoare activitatea în mod normal", a adăugat Vasile Viorel.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul celor care au transmis astfel de informaţii false, şeful Poliţiei Capitalei a spus că, în funcţie de împrejurare şi conţinutul mesajului, se va face o analiză dacă este vorba despre o infracţiune şi vor fi luate măsurile legale.

Poliţia a făcut apel la cei care primesc aceste mesaje să nu le redirecţioneze către alte persoane, pentru a nu produce o panică nejustificată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA va analiza felul în care posturile TV abordează subiectul ipoteticelor răpiri de copii.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CNA va analiza felul în care posturile TV abordează subiectul ipoteticelor răpiri de copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei