Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţurile au urcat cu 0,2% în iunie, iar rata anuală a inflaţiei s-a cifrat la 8,5%

Vineri, 8 Iulie 2011 (15:34:14)

Preţurile de consum au urcat cu 0,2% în luna iunie, similar cu luna anterioară, astfel că rata anuală a inflaţiei a ajuns la 8,5% pe an, uşor peste nivelul din luna precedentă, potrivit mediei opiniilor exprimate de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Estimările analiştilor privind creşterea lunară au variat între 0,2% şi 0,4%, în timp ce prognozele privind rata anuală au oscilat între 8,4% şi 8,6% pe an.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, inflaţia anuală a urcat de la 8,34% în aprilie la 8,41% în mai, după ce rata lunară s-a situat la 0,21%, în principal ca urmare a scumpirii fructelor proaspete, cartofilor, mierii de albine zahărului şi serviciilor de apă, canal.

Pentru finele anului 2011, estimarea membrilor AAFBR plasează rata anuală a inflaţiei la 5,4% (estimările variază între 5,1% şi 6,7%), iar aşteptările sunt în creştere uşoară faţă de cele de acum o lună şi cele de acum două luni (5,3%), precum şi faţă de cele de acum trei luni (4,8%).

Pentru finele anului 2012, analiştii văd inflaţia la 4,6% (estimările variază între 4% şi 5,0%), ceea ce marchează o nouă creştere (luna trecută aşteptările se situau la 4,5%). Astfel, aşteptările privind rata anuală a inflaţiei de la finalul anului 2012 s-au stabilizat la un nivel relativ ridicat (circa 4,5% faţă de 3,5% la începutul anului).

Banca Naţională a României a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1% şi aşteptările pentru anul viitor de la 3,2% la 3,6%. Pentru trimestrul doi, banca centrală estimează că inflaţia anuală se va plasa la 8,7%.

Banca centrală a stabilit pentru 2011 şi 2012 o ţintă de inflaţie de 3%, plus/minus un punct procentual.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale circa 70 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţurile au urcat cu 0,2% în iunie, iar rata anuală a inflaţiei s-a cifrat la 8,5%.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţurile au urcat cu 0,2% în iunie, iar rata anuală a inflaţiei s-a cifrat la 8,5%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei