Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nu va mai fi un alt val de disponibilizări în Poliţie, susţine chestorul Liviu Popa

Vineri, 8 Iulie 2011 (18:29:15)

 Inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul de poliţie Liviu Popa, a declarat, vineri, la Constanţa, că nu va mai fi un alt val de disponibilizări în Poliţie şi că vor fi chiar judeţe "din care nu va pleca nimeni".

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a declarat că restructurările din Poliţie vor presupune şi trecerea din anumite compartimente în alte compartimente a unor lucrători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Până în acest moment nu s-a discutat şi nu a existat ideea unei noi etape de disponibilizări. Probabil că s-a mers pe acea cifră, de 18.000 de persoane, în care se spunea că dăm acum 10.000 afară şi după aceea o să dăm încă 8.000. Nu este adevărat", a afirmat Liviu Popa.

El a precizat că prin Legea Bugetului pe anul 2011 s-a stabilit un număr maxim de indicatori în sistemul de ordine publică din România, iar Poliţia Română are 52.385 de indicatori maximi.

"Dar, dintre funcţiile finanţate, multe erau libere, nu erau încadrate. Diferenţa aia de 8.000 de acolo vine. Erau 8.000 de funcţii finanţate anul trecut şi neîncadrate. Iar restul s-a diminuat ca număr prin pierderile de colegi pe cale naturală: pensionări, demisii, decese din păcate. Şi aşa numărul ăsta s-a diminuat în continuu, astfel încât sunt judeţe din care nu va pleca nimeni din poliţie", a declarat şeful IGPR.

Chestorul Liviu Popa a mai spus că cei care vor pleca din instituţie s-ar putea angaja în cadrul poliţiei locale.

"Există preocupare din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu fie pierderi majore la salariu, iar cei care vor pleca să meargă spre poliţia locală. Aşa fel încât să nu fie o problemă socială din această reorganizare", a spus Popa.

El nu a putut preciza însă şi câte persoane se vor putea transfera în poliţia locală.

"Acest transfer este condiţionat o dată de acceptarea din partea Poliţiei locale şi, pe de altă parte, este condiţionat de opţiunea lor. Noi nu-i putem obliga să plece la poliţia locală. Este o variantă pe care le-o oferim ca să nu piardă la salariu", a mai declarat Liviu Popa.

Întrebat fiind de ziariştii prezenţi la eveniment dacă prin aceste disponibilizări poliţia va rămâne mai puternică, a răspuns: "O pădure din care tai copacii uscaţi va fi mult mai sănătoasă. Îmi doresc foarte mult ca aceste disponibilizări, la final, să lase o poliţie mult mai puternică. Cei care pleacă să fie cei care trebuie să plece", a mai spus şeful IGPR.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, s-a aflat, vineri, la Constanţa pentru instalarea în funcţii a noului comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Valentin Burlacu, şi a adjunctului acestuia, comisarul şef Camil Manea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu va mai fi un alt val de disponibilizări în Poliţie, susţine chestorul Liviu Popa.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nu va mai fi un alt val de disponibilizări în Poliţie, susţine chestorul Liviu Popa1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei