Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2011 - Anul XVI, nr. 159 (4757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, consideră că rezultatele slabe în urma examenului de bacalaureat din acest an sunt efectele degradării sistemului de învăţământ din România. Băişanu a arătat că educaţia din România se află într-un cerc vicios de mai mulţi ani, această situaţie fiind rezultatul unor deficienţe complexe care ţin atât de politicile guvernamentale, cât şi de modul în care societatea românească se raportează la şcoală. El a arătat că, din punctul său de vedere, educaţia din România poate fi caracterizată prin subfinanţare, politizare, închiderea şcolilor, instabilitate şi „umilirea cadrelor didactice”.

„În asemenea condiţii nu se poate face performanţă. E greu să pretinzi elevilor performanţă în şcoală, când ei văd zi de zi că în societatea românească altele sunt criteriile de reuşită, şi anume tupeul, şmecheria, apartenenţa la un grup, şi nu educaţia. Sau când văd că oamenii bine pregătiţi îşi pierd locurile de muncă şi nu au nici o şansă de realizare. Şi să nu mai vorbim de absolvenţii de facultăţi care ies direct şomeri. Din păcate, în România de azi educaţia nu mai este privită ca o condiţie sau un mijloc de reuşită în societate”, consideră liderul PNL Suceava.

El a mai precizat că la toate acestea se mai adaugă şi politicile guvernamentale care au bulversat sistemul de învăţământ din România, arătând că elevii nu ştiu de la un an la altul ce examene vor da, şi nici cum vor fi susţinute.

Băişanu a mai declarat că o altă problemă este programa şcolară, precizând că aceasta este extrem de încărcată şi nu încurajează creativitatea.

„Din păcate, actualii guvernanţi şi-au dovedit dispreţul faţă de educaţie atunci când au refuzat orice dialog cu opoziţia, cu reprezentanţii profesorilor şi elevilor. Au refuzat să ţină cont de orice opinii şi şi-au asumat răspunderea pe Legea Educaţiei. Actuala putere, în frunte cu ministrul Educaţiei, trebuie să-şi asume responsabilitatea şi pentru situaţia catastrofală din învăţământul românesc. Este incorect faţă de zeci de mii de elevi ca viitorul acestora să fie umbrit de dorinţa de răzbunare a unui ministru şi a unui Guvern pe profesorii care au ieşit în stradă”, a mai precizat Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Are dreptate. trimis de
( 8 iul 2011, 12:01:52
La cat este de "inteligent" d-nul Baisanu, se pare ca si el a copiat la examenul de bacalaureat.
2.   Comentariu trimis de
( 8 iul 2011, 12:53:39
Nu stiam ca invatamantul e degradat. Chiar?
3.   Adiadrian :))) trimis de
( 8 iul 2011, 20:18:41
ce adiaadrian ce simti cu musca pe caciula ca ai copiat si tu ?laughing)
4.   Adiadrian :)) trimis de
( 8 iul 2011, 20:19:44
* ce / te simti
5.   Comentariu trimis de
( 8 iul 2011, 22:43:00
tocmai ăsta si-a gasit sa vorbeasca despre degradarea invatamantului romanesc?
bunul simt ii lipseste cu desavarsire distinsului si onestului domn Baisanu...
aviz pentru viitorii studenti ai lui Baisanu: daca o sa va aduca la curs tampeniile lui de carti sa le cumparati...ca asa va faceti cu un 10...daca nu le luati o sa va puna 5, indiferent daca ati invatat sau nu...
dar pe la ziare si televiziuni suntem corecti...asa-i domnule baisanu?:)
6.   ROmania PRAF!!! trimis de
( 9 iul 2011, 02:56:19
bai frate se gasesc toti fraierii astia care fura si fura si fura sa vorbeasca! si ce motivatie ar avea tineretu de astazi sa invete bai desteptaciune !? nu li se ofera nici macar minimul necesar pentru un viitor mai bun !deci romania va ramane totusi o tara in AFRICA! si va doresc multa puscarie la toti cei de sus!:>
7.   Vorbesc singur !!! trimis de
( 9 iul 2011, 07:22:56
voi sunteti niste fraieri care vorbiti singuri si va simtiti bine !!! cumva imi place de voi si nu prea , dar stiti de ce ? .. pentru ca nu a reusit primarul actual sa va mute groapa de gunoi di pentru voi ca sa traiti intr-o casa mai bunalaughing ... poate plecati si voi odata cu groapa ...
8.   Reponse alex25 care-ti place Franta :)) trimis de
( 9 iul 2011, 07:28:15
apreciezi calitatea sau "curvasaria" ? lasa-mi numarul de telefon poate vrei sa tinem legaturalaughing ca vad ca incepi sa gandestilaughing si nu prea ... winking
9.   Comentariu trimis de
( 9 iul 2011, 07:31:02
ti-as mai da niste diapozitive cu caracter comunist , dar s-ar putea sa vorbim cu un public mai retrans !!! hai sa vorbim pe limba tuturor si poate sa facem ceva ; nu scuze , sa schimbam ceva !!! arunca frate cu baniii !!!laughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei