Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2011 - Anul XVI, nr. 120 (4718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera a respins înfiinţarea comisiei de anchetă privindu-l pe Baconschi

Marţi, 24 Mai 2011 (14:11:39)

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 124 de voturi "pentru", 159 de voturi "împotrivă" şi 10 abţineri, solicitarea opoziţiei de înfiinţare a comisiei de anchetă în cazul declaraţiilor făcute de către ministrul de Externe, Teodor Baconschi, privind votul prin corespondenţă.

Liderul grupului PSD, Mircea Duşa, a declarat, după vot, că este clar că PDL nu doreşte nicio comisie de anchetă, nu numai cea legată de Baconschi, ci nici comisiile de anchetă privind ALRO şi Petrom.

"PDL nu doreşte aceste anchete, pentru că nu doreşte să prezinte neregulile", a adăugat Duşa.

La rândul său, liderul grupului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat respingerea comisiei de anchetă în cazul lui Teodor Baconschi, arătând că declaraţiile ministrului de Externe sunt "stupefiante", "anormale" şi "neobişnuite". El a spus că opoziţia dorea, prin înfiinţarea acestei comisii de anchetă, să-i dea posibilitatea ministrului de Externe să explice şi să retracteze acele declaraţii potrivit cărora votul prin corespondenţă ar aduce PDL un milion de voturi.

Tăriceanu a precizat că Baconschi a fost răsplătit de şeful statului cu funcţia de ministru de Externe, după alegerile din 2009, arătând că este de notorietate că, atunci când Baconschi era ambasador la Paris, numărul de votanţi înregistraţi a depăşit cu mult posibilităţile de vot.

"Ministrul de Externe s-a gândit acum la o nouă găselniţă: cum să folosească voturile românilor din străinătate, să le aducă în braţele colegilor săi de partid", a adăugat Tăriceanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, pe articole, proiectul de înfiinţare a comisiei de anchetă referitoare la declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Baconschi, privind legea votului prin corespondenţă.

Comisia de anchetă a fost solicitată de PSD şi PNL şi se referă la "activitatea şi declaraţiile făcute de ministrul de externe Teodor Baconschi cu privire la modificarea legislaţiei electorale cu scopul vădit de a favoriza PDL la alegerile din 2012".

Demersul opoziţiei privind constituirea comisiei vine în urma unor declaraţii făcute de Baconschi la Convenţia PDL potrivit cărora legea votului prin coresponenţă va aduce PDL un milion de voturi.

Pe de altă parte, Senatul a respins, luni, o moţiune simplă a opoziţiei la adresa ministrului de Externe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera a respins înfiinţarea comisiei de anchetă privindu-l pe Baconschi.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera a respins înfiinţarea comisiei de anchetă privindu-l pe Baconschi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei