Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

R.Turcan: Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea

Duminică, 22 Mai 2011 (16:41:00)

Deputatul PDL Raluca Turcan consideră că cel mai mare risc pentru partid nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, apreciind că ar fi un "puternic" pericol ca unii membri PDL să privească o eventuală înfrângere la alegerile din 2012 ca pe o posibilitate de câştigare a bătăliei interne.

Raluca Turcan a făcut aceste declaraţii la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, în contextul în care a fost întrebată despre absenteismul la lucrările Parlamentului şi adoptarea de legi prin adoptare tacită.

"Nu cred că există riscul pierderii majorităţii parlamentare, însă cred că există riscul lipsei de mobilizare în Parlament pentru a trece în special legi organice", a spus ea, precizând că şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu acest fapt şi la şedinţele de grup şi în discuţiile personale.

Ea a amintit că se vorbea la un moment dat de riscurile care planează asupra PDL şi a opinat că cel mai mare risc nu este scindarea, ci lipsa de mobilizare.

"Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea. Ar fi un pericol puternic pentru noi ca unii membri din PDL să privească o eventuală înfrângere la alegerile din 2012 ca pe o posibilitate de câştigare a bătăliei interne. Acesta este un subiect care pe mine mă îngrijorează, (...) oameni care poate că sunt nemulţumiţi, din diferite motive, să nu se mai implice, să nu se mobilizeze şi să declare o stare de non-combat pur şi simplu pentru a fi în expectativă cu ceea ce se va întâmpla în 2012", a spus ea.

Pe de altă parte, referitor la o eventuală remaniere guvernamentală, Raluca Turcan a opinat că pot fi făcute unele schimbări pentru a îmbunătăţi imaginea Executivului.

"Lucrul acesta vine în primul rând din forţa echipei PDL şi cred că la orice minister aproape pot fi găsiţi oameni mai buni în rândul membrilor PDL să înlocuiască", a spus ea.

Raluca Turcan a subliniat însă că mult mai importantă, în opinia sa, este schimbarea şi în eşalonul doi al reprezentanţilor PDL în funcţii publice, precum secretari de stat.

"Fiecare reprezentant al PDL într-o funcţie publică ar trebui evaluat, important este ca această evaluare să se facă transparent, pe criterii, astfel încât, în conxtextul unor foste tensiuni date de alegerile interne, acest demers să nu pară revanşard. Este o provocare pe care actuala conducere a PDL o are, să privească partea de rameniere - dar asta este, ca responsabilitate, a prim-ministrului -, dar să privească şi la eşalonul doi", a spus ea.

Potrivit lui Turcan, în efortul de comunicare al PDL, punctul forte trebuie să fie credibilitatea individuală.

"Această evaluare a membrilor PDL în funcţii publice trebuie dusă la bun sfârşit şi trebuie făcută cu maximă responsabilitate", a mai spus ea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului R.Turcan: Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
R.Turcan: Cel mai mare risc pentru PDL nu este să se scindeze, ci lipsa de mobilizare, inactivitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei