Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din ţară, înfiinţat la Cluj

Vineri, 15 Aprilie 2011 (14:58:06)

Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România a fost inaugurat, vineri, la Cluj-Napoca, aici urmând să fie făcute, în următorii ani, transplanturi pancreatice şi hepatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din Cluj, Mihai Mleşniţe, a declarat că înfiinţarea acestuia înseamnă recunoaşterea activităţii medicale de tradiţie în ceea ce priveşte gastroenterologia şi hepatologia.

"Înfiinţarea Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie «Octavian Fodor», primul de acest fel din România, este recunoaşterea a ceea ce s-a făcut în ultimii ani în domeniul gastroenterologiei şi al hepatologiei, a tradiţiei de la Cluj. Planurile noastre sunt legate de a continua performanţa care există în momentul de faţă, pe partea de endoscopie, de imagistică-ecografie, chirurgie, şi dorim să ajungem în trei-patru ani şi la realizarea de transplanturi pancreatice şi hepatice. De asemenea, dorim dezvoltarea unui nucleu de cercetare şi înfiinţarea unui bloc operator şi a unei secţii de terapie intensivă", a spus Mleşniţe.

Potrivit acestuia, noul institut a fost creat prin reunirea a două colective de medici în domeniul gastroenterologiei, hepatologiei şi chirurgiei digestive, de la Clinica Medicală III şi Clinica Chirurgie III din Cluj-Napoca.

Mleşniţe a subliniat că înfiinţarea unui institut regional la Cluj este justificată şi datorită faptului că jumătate din pacienţii cu afecţiuni gastroenterologice şi hepatice care se tratau la cele două clinici provin din alte judeţe.

"Finanţarea noului institut se va face preponderent prin contractul cu CJAS, dar contăm şi pe sprijinul financiar, mai ales pe partea de investiţii, al Ministerului Sănătăţii şi al autorităţilor locale", a spus directorul institutului.

Bugetul anual al institutului va fi de circa 30-35 de milioane de lei, urmând să fie trataţi aproape 20.000 de pacienţi.

La inaugurarea institutului au participat, printre alţii, prefectul de Cluj, Florin Stamatian, primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, mitropolitul Clujului, IPS Andrei, parlamentari din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din ţară, înfiinţat la Cluj.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din ţară, înfiinţat la Cluj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei