Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Patru ani de închisoare cu suspendare, pentru o tentativă de omor, în parcul din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în judecată în vara anului trecut, pentru tentativă de omor calificat, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din oraşul Siret, a aflat în urmă cu două zile sentinţa judecătorilor: patru ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani, perioadă în care va trebui să se supună mai multor măsuri de supraveghere.

În seara zilei de 6 mai 2010, Vasile Duduman a avut o altercaţie, în parcul din Siret, cu un alt tânăr, Cristian Copp, în vârstă de 21 de ani, din aceeaşi localitate. Acesta din urmă l-a fugărit câteva sute de metri pe Duduman, iar tânărul de 23 de ani s-a gândit să se răzbune şi a mers acasă, de unde a luat două cuţite de bucătărie şi s-a întors în parc, să-l caute pe Copp.

Scenariul s-a repetat, iar victima a luat-o din nou la fugă după Duduman.

Când era aproape să fie prins, inculpatul a scos cuţitul şi, în alergare, a lovit, înjunghiindu-l pe Copp în spate, lângă coloana vertebrală.

„Deşi leziunile nu au pus în primejdie viaţa părţii vătămate (28 -30 zile de îngrijiri medicale), întreaga activitate infracţională a inculpatului, constând în dorinţa sa de a se răzbuna, înarmarea cu două cuţite, prezenţa sa cu aceste obiecte într-un loc public, precum şi provocarea şi atragerea părţii vătămate conduc la stabilirea faptului că a avut reprezentarea concretă a gravităţii faptei sale, acceptând inclusiv uciderea victimei”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalului Suceava, precizându-se că Vasile Duduman şi-a recunoscut fapta.

 

Obligat să plătească peste 10.000 de lei

Judecătorii Tribunalului Suceava l-au obligat zilele trecute pe Duduman să plătească victimei suma de 2.000 de lei, reprezentând daune materiale, şi 3.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Inculpatul va trebuit să achite şi cheltuielile de spitalizare ale victimei, însumând 651,54 de lei, precum şi 4.500 de lei –cheltuieli judiciare.

În următorii şase ani, Vasile Duduman va trebui să se prezinte la date fixate la Tribunalul Suceava, la judecătorul desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

În cazul în care va comite o nouă infracţiune sau nu va respecta măsurile de supraveghere, pedeapsa lui Duduman se va transforma în închisoare cu executare.

Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă, putând fi atacată la instanţele superioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru ani de închisoare cu suspendare, pentru o tentativă de omor, în parcul din Siret.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru ani de închisoare cu suspendare, pentru o tentativă de omor, în parcul din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incredibil trimis de
(15 apr 2011, 14:52:25
ma judecatorii astia chiar sunt bataie de joc...propun ca intr-o zi cand sunt toti in acolo sa fie inchisi in cladire si aceasta data foc.....am scapa lumea de niste viermi....
2.   Rusine trimis de
(15 apr 2011, 15:24:33
Bai fratilor 4 ani cu suspendare nu exista asa ceva prin EUROPA cu suspendare se da maximum 2 ani daca trece de 2 ani e cu executare numai la noi se poate face asa ceva, RUSINE,RUSINE,HUUUUU,HUUUU;TRE MAI O REVOLUTIE DAR URGENT CA DE NU NE DUCEM DE RAPA CU TOTUL CE SANTEM DUSI,DAR SA MAI SALVAM CEVA.SA-I PEDEPSIM SI NOI PE EI CUM FAC EI CU NOI
3.   Halal justitie trimis de
(15 apr 2011, 21:33:09
Asa o sa vina un TUNAMI peste romania si nustiu zau , nici nu vreau sa ma gandesc unde o sa stea ascunsi .........................
nu mai vreau sa comentez
4.   Bravo trimis de
(16 apr 2011, 09:00:39
super tare. Laser frate. Judecatorii au talent.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei