Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Facilitate

177 de terenuri pentru construcţia de case au fost atribuite gratuit tinerilor sub 35 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 180 de tineri din municipiul Suceava au şansa de a-şi construi o casă, pe terenurile care le vor fi puse la dispoziţie gratuit de către municipalitate.

Decizia de atribuire a 177 de parcele de teren către tinerii sub 35 de ani care au solicitat terenuri în baza Legii 15/2003 a fost luată ieri în Consiliul Local Suceava.

Cea mai mare parte a loturilor de teren care urmează să fie repartizate şi nominal sunt pe Dealul Tătăraşi (142 de parcele), în vreme ce restul terenurilor (32 de parcele) sunt pe Dealul Mănăstirii, din Burdujeni.

Acestea din urmă sunt parcele de teren repartizate anterior tot la Legea 15, dar tinerii care le-au primit au renunţat la ele, fie pentru că nu au avut mijloacele financiare să ridice casele, fie pentru că au obţinut între timp alte locuinţe.

„Persoanele cărora le-au fost atribuite iniţial au dat declaraţii scrise că nu vor mai construi nimic pe ele. Conform regulamentului întocmit, în funcţie de punctajul obţinut, tinerii cărora le repartizăm acum teren au dreptul să îşi aleagă să construiască fie pe Dealul Tătăraşi, fie pe Dealul Mănăstirii, unde, pe lângă aducerea de apă, canalizare şi energie electrică, lucrăm acum la asfaltarea principalei artere de circulaţie”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Concurenţa pentru terenurile atribuite ieri prin decizia Consiliului Local a fost destul de mare, în total fiind depuse 270 de dosare pentru cele 142 de loturi disponibile pe Dealul Tătăraşi.

“La solicitarea tinerilor ne dorim să facem un cartier nou şi pe Tătăraşi, unde am prevăzut deja extinderea reţelelor de apă şi canalizare prin programul ISPA II”, a adăugat Ion Lungu.

Între timp, prin decizia unor tineri de a renunţa la loturile din Burdujeni, un număr mai mare din solicitările existente pot fi rezolvate.

Tinerii care vor să beneficieze de terenurile gratuite pentru case trebuie să aibă minim 18 ani şi maxim 35 de ani, să nu deţină sau să fi deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală şi să facă dovada deţinerii a 5.000 de euro (sau suma echivalentă), pentru a începe realizarea construcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 177 de terenuri pentru construcţia de case au fost atribuite gratuit tinerilor sub 35 de ani.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
177 de terenuri pentru construcţia de case au fost atribuite gratuit tinerilor sub 35 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) trimis de
(15 apr 2011, 11:41:05
De ani se stie ca Dealul Tatarasi se deplaseaza. Ca se deplaseaza spre Suceava sau Ipotesti nu prea mai conteaza. Iar ei dau teren pentru constructii pe Dl Tatarasi. To bi continuedlaughing))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei