Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Blestemul portocaliu actual s-a născut în 2004 în Transilvania şi tot aici trebuie distrus

Vineri, 15 Aprilie 2011 (15:27:46)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că "blestemul portocaliu actual" s-a născut în 2004 în Transilvania "şi tot aici trebuie distrus", motiv pentru care a început o evaluare a organizaţiilor din Ardeal.

Liviu Dragnea a declarat că, în urmă cu trei săptămâni, a început o evaluare a organizaţiilor PSD din Transilvania, Bistriţa-Năsăud fiind al şaptelea judeţ în care a ajuns, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Potenţialul nostru în Transilvania este mult mai mare decât rezultatele obţinute de PSD până acum. Eu cred că blestemul portocaliu actual care s-a abătut asupra României s-a născut în 2004 aici, în Transilvania, şi tot aici trebuie distrus. Este şi o obligaţie morală a transilvănenilor să facă lucrul acesta şi, în primul rând, mă refer la colegii noştri din partid, dar nu numai", a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că ardelenii au un răspuns la salutul "Să trăiţi bine!", respectiv "Trăim cum am votat!", în timp ce pentru locuitorii din sudul ţării lucrurile stau şi mai rău fiindcă aceştia trăiesc cum au votat cei din Transilvania.

"Credem că ar fi bine să conştientizeze toată lumea răul produs atât în 2004, cât şi în 2009, printr-un vot dat cu multă încărcătură emoţională şi suferim cu toţii acum", a spus Dragnea.

Întrebat ce încredere poate avea electoratul din Ardeal în USL în condiţiile în care PSD, atunci când a fost la guvernare, nu a dat prea multă atenţie acestei regiuni, Dragnea a spus că lucrurile s-au schimbat între timp.

"Conducerea PSD a greşit foarte mult în 2004, când s-au stabilit candidaţii pentru alegerile locale. A tratat prost această problemă, în special în Transilvania. Acest lucru înseamnă că am avut un număr mic de primari şi puţine voturi pentru toate celelalte alegeri parlamentare şi prezidenţiale. De atunci PSD are o problemă în Ardeal", a declarat el.

Secretarul general al PSD a afirmat că sunt colegi care îi spun că, în Transilvania, sunt zone anticomuniste, iar dacă este aşa oamenii respectivi ar trebui să îi voteze pe Victor Ponta şi pe el, fiindcă nu au fost membri de partid, şi nu "un neocomunist portocaliu" - Emil Boc.

"Eu vreau şi Victor Ponta, de asemenea, să ne concentrăm foarte mult pe judeţele din Transilvania şi să ajutăm cât de mult putem organizaţiile de aici. Nu trebuie să le certăm fiindcă vina nu a fost a lor, vina a fost de la centru. Vrem să le ajutăm cât de mult putem ca să revină şi să folosească tot potenţialul pe care îl au", a spus Dragnea.

Secretarul general al PSD a adăugat că le-a cerut colegilor săi din organizaţia Bistriţa-Năsăud să iasă din sediile de partid şi să discute cu oamenii.

"Dacă luăm sub 50 la sută, Stăpânul Inelelor rămâne tot Traian Băsescu şi dumnealui hotărăşte guvernarea, dacă luăm noi peste 50 la sută, noi hotărâm guvernarea", a spus el.

Dragnea a adăugat că există mult loc de mai bine în organizarea filialelor din Transilvania, care nu se ridică la nivelul celor din Moldova şi Muntenia, dar problema poate fi rezolvată până în 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Blestemul portocaliu actual s-a născut în 2004 în Transilvania şi tot aici trebuie distrus.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Blestemul portocaliu actual s-a născut în 2004 în Transilvania şi tot aici trebuie distrus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei