Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Firmele de construcţii, obligate să spele roţile maşinilor la ieşirea de pe şantiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii maşinilor care murdăresc cu noroi străzile şi trotuarele Sucevei riscă amenzi usturătoare, de până la 1.000 de lei, pentru că au neglijat obligaţia de a-şi curăţa roţile înainte de a ieşi dintr-o zonă în care există mult pământ, precum un şantier în lucru, sau un teren agricol.

Măsura, adoptată ieri în Consiliul Local Suceava, în cadrul unui regulament de bună convieţuire, ordine şi linişte publică, prevede sancţiuni atât pentru persoane fizice, cât şi pentru cele juridice, adică firme, care sunt cele mai vizate de această restricţie.

Mai exact, una dintre principalele cauze ale prafului existent pe străzile Sucevei, care provoacă numeroase neplăceri locuitorilor la fiecare rafală de vânt mai puternică, o reprezintă noroiul cărat pe străzi de la şantierele în lucru, dar şi de maşinile încărcate cu pământ, balast sau resturi de construcţii, care, în multe cazuri, nu sunt asigurate astfel încât să nu se reverse pe străzi.

Tocmai pentru a preveni asemenea situaţii, care duc la o creştere accentuată a poluării cu praf a oraşului, municipalitatea suceveană a luat ieri decizia de a sancţiona “murdărirea străzilor şi trotuarelor cu noroi, balast, pietriş, rumeguş sau altele asemenea, ori prin spălarea autovehiculelor, ambalajelor şi bunurilor de orice fel” cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru persoane fizice, sau 200 – 1.000 de lei, pentru persoane juridice.

Sancţiunile pentru faptele menţionate vor fi aplicate de Poliţia Locală Suceava, recent înfiinţată.

 

Spălarea roţilor maşinilor, o practică veche pe unele şantiere din Suceava

Cu toate că amenzile de până la 1.000 de lei pentru transportarea noroiului pe străzi vor putea fi date de Poliţia Locală abia de acum înainte, există şantiere pe care practica spălării roţilor camioanelor care ies de pe şantier se aplică de multă vreme.

De exemplu, aşa se procedează de ani de zile pe şantierele firmei General Construct, după cum poate fi uşor de observat pe şantierul din Centru, unde se lucrează la realizarea primelor parcări subterane din Nordul Moldovei, sau cel de la viitorul magazin LIDL, la intrare în Obcini.

“Procedăm astfel de mulţi ani, dacă nu cumva de când ne-am început activitatea. În afară, legislaţia este foarte strictă în această privinţă, iar amenzile sunt uriaşe. Nu ştiam dacă la noi era sau nu această prevedere, noi oricum am luat măsuri să putem spăla roţile maşinilor la ieşirea din şantier”, a declarat directorul General Construct, Viorel Nuţu.

Aceleaşi măsuri, de spălare a roţilor maşinilor, sau chiar de amplasare a unor perdele de apă în jurul şantierelor, vor trebui să le ia toate firmele de construcţii care efectuează lucrări în Suceava sau în jurul Sucevei, viceprimarul Lucian Harşovschi precizând că, pe lângă controalele la şantiere, vor fi traşi la răspundere şi cei care doar tranzitează oraşul, dar aduc cu ei cantităţi mari de mizerii, care ajung pe stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de construcţii, obligate să spele roţile maşinilor la ieşirea de pe şantiere.
 Vizualizări articol: 1830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele de construcţii, obligate să spele roţile maşinilor la ieşirea de pe şantiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tarziu fratilor ... trimis de
(15 apr 2011, 11:39:07
Oricum e degeaba hotararea. Nu va amenda nimeni pe nimeni. Lungu baga gargara sa ne arate ce tare este el. Doar vin alegerile.
2.   Asa e... trimis de
(15 apr 2011, 17:14:34
abureli electorale portocalii sau ma rog multicolore ca lungu a fost pe la toti....
3.   Minciuni trimis de
(16 apr 2011, 01:30:13
Am ajuns din intamplare acum aproximativ 2 luni in spatele unui camion care iesea din curtea santierului din centru... si vreau sa zic ca asa era de curat camionul ala.. incat nu cadea praf de pe rotile lui... cadeau bugati imense de noroi direct... Cate minciuni... doamnehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei