Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pistru susţine că MTI a investit în doi ani circa 500 de milioane de euro în infrastructură în Arad

Vineri, 15 Aprilie 2011 (15:26:20)

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru susţine că în judeţul Arad au fost investiţi aproximativ 500 de milioane de euro în infrastructură, în ultimii doi ani, iar lucrările la două pasaje peste calea ferată urmează să începă peste câteva luni.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru le-a prezentat jurnaliştilor, vineri, o machetă a unuia dintre pasajele care vor fi construite peste calea ferată care intersectează centura rutieră a municipiului Arad, parte din DN 7, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Pistru, lucrările la acest pasaj au fost licitate, la sfârşitul anului trecut, la jumătate de preţ faţă de suma prevăzută în proiect, respectiv la 5,7 milioane de euro fără TVA, iar şantierul ar urma să fie deschis în următoarele două luni.

Eusebiu Pistru a precizat că în această perioadă CNADNR este în procedurile pentru expropierea a 3,5 hectare de terenuri aflate pe lungimea de 1.365 de metri a pasajului care fi construit peste calea ferată Curtici-Brad.

Lucrările la un al doilea pasaj care intersectează centura care face parte din DN 7 vor începe spre sfârşitul anului şi vor costa aproximativ cinci milioane de euro fără TVA, construcţia urmând să asigure traficul rutier peste calea ferată Arad-Bucureşti.

"La acest proiect există unele probleme pentru că a fost o perioadă în care nu s-a putut avansa deloc din cauza contestaţiilor depuse în urma licitaţiei", a declarat Pistru.

Secretarul de stat în MTI a mai spus că în judeţul Arad au fost investiţi, în ultimii doi ani, aproximativ 500 de milioane de euro în lucrări de infrastructură.

"Sunt 500 de milioane de euro investiţi în infrastructură în doi ani. O parte din aceste investiţii vor fi finalizate în acest mandat, printre care pasajul peste cale aferată Curtici-Brad, care va fi gata în 2012. Vor mai fi finalizate centura Aradului în regim de autostradă, autostrada Arad-Timişoara şi reabilitarea coridorului IV paneuropean de cale ferată", a spus Pistru.

În iunie 2009, Guvernul României a aprobat construirea a două pasaje denivelate pe centura Aradului, parte din DN 7, la trecerea la nivel cu calea ferată.

În urmă cu un an, Eusebiu Pistru declara la Arad că lucrările la cele două pasaje peste calea ferată vor începe spre sfârşitul anului 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pistru susţine că MTI a investit în doi ani circa 500 de milioane de euro în infrastructură în Arad.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pistru susţine că MTI a investit în doi ani circa 500 de milioane de euro în infrastructură în Arad0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei