Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia TESA cere MS rediscutarea cazurilor de spitale desfiinţate acolo unde sunt proteste

Vineri, 8 Aprilie 2011 (14:13:36)

Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA face apel la Ministerul Sănătăţii să reconsidere toate cazurile unde există proteste şi reacţii negative ale comunităţilor locale faţă de desfiinţări, comasări sau transformări de unităţi sanitare în cămine de bătrâni.

Federaţia apreciază ca extrem de grave cazurile de deces a două persoane din judeţele Vâlcea si Constanţa, ca urmare a problemelor generate de desfiinţarea unor unităţi sanitare. Cele două cazuri confirmă, din păcate, semnalele de alarmă trase de către sindicate, conform cărora acest tip de desfiinţări, comasări sau transformări pot avea consecinţe dintre cele mai triste în sistemul sanitar românesc, potrivit unui comunicat de vineri al organizaţiei sindicale.

TESA precizează că pe lista neagră a desfiinţărilor, comasărilor sau transformărilor de unităţi sanitare au ajuns şi spitale indispensabile pentru anumite comunităţi locale sau unităţi sanitare în care au fost investite fonduri importante pentru modernizare. Măsurile grăbite de desfiinţare a unor astfel de unităţi sanitare nu au fost bine fundamentate şi sunt de natură să afecteze grav asistenţa medicală locală, dar şi situaţia locurilor de muncă din zonele respective, se arată în comunicat.

Federaţia TESA consideră că aceste cazuri trebuie categoric rediscutate, mai ales în acele situaţii în care comunităţile locale şi autorităţile locale se implică şi au reacţionat în sprijinul spitalelor, fiind dispuse să se aşeze la masa dialogului pentru găsirea unor soluţii de salvare a spitalelor respective. "Suntem convinşi că se pot găsi soluţii aşa cum s-a reuşit la Mangalia şi Abrud, în urma argumentaţiei logice, reacţiei unitare a sindicatelor, a salariaţilor, dar şi a comunităţii şi autorităţilor locale", potrivit sindicaliştilor.

Aceştia sunt dispuşi să se implice în aceste cazuri, să ajute la demararea unor noi negocieri şi să joace rolul unui mediator între sindicatele locale TESA, spitale, autorităţi locale (primării, Consilii Judeţene) şi Ministerul Sănătăţii, pentru schimbarea deciziilor în unele favorabile comunităţilor locale.

"În viziunea noastră, conceptul descentralizării în sistemul sanitar ar trebui să se manifeste prin apropierea spitalelor de oameni şi nu prin depărtarea de aceştia şi de comunităţile locale. Nu credem că soluţia pentru restructurare este abandonarea asistenţei medicale locale, ci din contră apreciem că susţinerea şi modernizarea unităţilor sanitare la nivel local este ţelul pe care trebuie să-l atingă România în domeniul sanitar", potrivit sursei citate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia TESA cere MS rediscutarea cazurilor de spitale desfiinţate acolo unde sunt proteste.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia TESA cere MS rediscutarea cazurilor de spitale desfiinţate acolo unde sunt proteste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DA DOAMNE MINTE ... trimis de
( 8 apr 2011, 21:04:59
Doamne oare cei care au luat asemenea masuri (comasări sau transformări de spitale in camine de batrani ) cu consecinţe dintre cele mai triste în sistemul sanitar românesc,au gantit cand au dicis sau- e una masura proasta luata de unii insi "DESTEPTI " NEVOIE MARE.Daca s-a ajuns la o astfel de situatie extrem de grava- cazurile de deces a două persoane din judeţele Vâlcea si Constanţa, ca urmare a problemelor generate de desfiinţarea unor unităţi sanitare - la ce sa ne mai asteptam ? Cat valoreaza viata unui om in conceptul lor neuronic ? Au inceput cu reducerea paturilor din spitale , cu reducerea plafonului de medicamente , cu noi si noi plati atat la medic de famile cat si la specialisti,cu consultatii o data la trei luni, cu salarii mizerii pt medici ( care pleaca pe rupte din tara) - SI-AU INCHEIAT CU DESFIINTAREA SPITALELOR . Ai zice ca MINISTERUL SANATATII e condus de-o moasa comunala de altadata. Aia nu avea nevoie de spital, de medic , de medicamente, de consultatii-unde O PRINDEA DURERILE FACERII PE coana MITA - ACOLO O MOSEA:IN CARUTA , SUB CARUTA . LA PRASIT , LA COSIT...NU-I TREBUIA ,, MEDICINA MODERNA'- ATENTIE -ASA ERAU VREMURILE - ACUM CE FACEM NE INTOARCEM , DAR UNDE ? FIINDCA COMPARANDU-NE CU EUROPA , N-AVEM CE COMPARA : PARCA NI-E RUSINE CA NU SUNTEM IN FEUDALISM- SITUATIA DE ACUM DIN SANATATE -AR PUTEA FI CONSIDERATA ACCEPTABILA PT ACELE VREMURI - !
'

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei