Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely spune că nici UDMR nu va colabora cu USL în orice condiţii

Vineri, 8 Aprilie 2011 (16:03:54)

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ca răspuns la afirmaţia liderului PSD, Victor Ponta, potrivit căreia USL nu va colabora în orice condiţii cu UDMR, că şi reciproca este valabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat despre declaraţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit căreia USL nu va colabora în orice condiţii cu UDMR, Borbely a declarat că aşteaptă deocamdată o poziţie a USL, dar că nici UDMR nu va colabora "în orice condiţii" cu USL.

"Nici noi nu vom colabora cu USL în orice condiţii, e clar. Aşa e, când vii şi negociezi cu cineva, cu oricine, nu (negociezi) în orice condiţii. În ceea ce priveşte poziţia domnului Ponta, noi aşteptăm poziţia USL", a afirmat Borbely.

El nu a dorit să comenteze afirmaţia lui Ponta potrivit căreia dacă USL va obţine peste 50 la sută la alegerile parlamentare, UDMR va trece în opoziţie alături de PDL, spunând că nu face "prezumţii" întrucât "mai e un an până la alegeri".

Totutşi, el i-a răspuns lui Ponta cu privire la reîmpărţirea regiunilor de dezvoltare, subliniind că o regiune formată din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita nu ar avea la bază "criterii etnice".

Joi, preşedintele PSD, Victor Ponta, afirma, referindu-se la relaţia cu UDMR, că nu exclude ideea unei colaborări, dar nu în orice condiţii - precum cea a acceptării unei regiuni formate din Mureş, Harghita şi Covasna - nici dacă UDMR ar obţine exact procentul necesar USL pentru a avea majoritatea care să îi permită formarea viitorului Guvern.

"Ideea reorganizării României pe criterii etnice e preţul pe care PDL e dispus să îl plătească, noi nu, mai bine stăm în opoziţie până la anul", sublinia Ponta.

El aprecia că liderii UDMR au în acest moment o problemă cu propriul electorat şi atunci îşi justifică rămânerea în coaliţia de guvernare cu tot felul de lucruri pe care le cer PDL, lui nefiindu-i clar dacă "le cer că vor să le obţină sau le cer ca să justifice de ce stau cu PDL".

"Atrag atenţia UDMR că dacă ajungem la alegeri şi USL ia peste 50 la sută, atunci UDMR trebuie să rămână lângă PDL, dacă rămân lângă PDL până la anul. Să nu ne închipuim că o să luăm 50 la sută şi hai totuşi să luăm UDMR deşi au stat lângă Boc până la sfârşit", spunea Ponta, adăugând că declaraţia sa "nu e o ameninţare". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely spune că nici UDMR nu va colabora cu USL în orice condiţii.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely spune că nici UDMR nu va colabora cu USL în orice condiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei