Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu:Sentinţele vizând acordarea drepturilor băneşti dascălilor vor fi aplicate din 2012 eşalonat

Vineri, 8 Aprilie 2011 (14:14:48)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Zalău, că sentinţele judecătoreşti privind acordarea unor drepturi în bani cadrelor didactice vor fi puse în aplicare începând cu anul 2012, eşalonat, conform reglementărilor legale în vigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că "interesul Ministerului Educaţiei este ca în România să existe pentru muncă egală, salariu egal", astfel încât cadrele didactice să primească tot ceea ce au câştigat legal.

"Conform reglementărilor legale în vigoare, sentinţele judecătoreşti care acordă drepturi în bani cadrelor didactice vor fi puse în aplicare începând cu anul 2012, eşalonat, şi vreau să subliniez extrem de tranşant că nu se pune problema ca sentinţe judecătoreşti, în România, să nu fie respectate. Oricine spune altceva, spune un neadevăr", a spus Funeriu.

Potrivit sursei citate, în judeţele Suceava şi Botoşani "s-a ajuns la situaţia actuală tocmai pentru că se pun în practică sentinţele de reîncadrare câştigate de cadrele didactice".

Funeriu a spus că situaţia va fi echilibrată, la nivel naţional, prin Legea salarizării profesorilor.

"Legea salarizării profesorilor pe care Guvernul îşi angajează răspunderea este o Lege pe anul 2011, care stabileşte pentru fiecare funcţie didactică nivelul de salarizare. Rezultatul acestei legi pe anul 2011 va fi acela că toate cadrele didactice din toate judeţele României, mai puţin Suceava şi Botoşani, vor avea exact acelaşi salariu ca şi cel pus în plată în ianuarie - martie 2011", a adăugat Funeriu.

El a spus că este greu de explicat de ce un cadru didactic din Sălaj, de exemplu, are un salariu mai mic decât un cadru didactic din Suceava sau Botoşani pentru aceeaşi muncă.

"Tocmai pentru că acest lucru nu trebuie să se producă, am intervenit cu această lege în baza căreia peste 95 la sută din cadrele didactice din România vor avea exact acelaşi salariu pe care îl aveau pus în plată în ianuarie - martie, cu revenirea celor din Suceava şi Botoşani la nivelul de salarizare a colegilor din celelalte judeţe", a declarat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a spus că, pe viitor, economia României va trebui făcută să meargă şi vor trebui crescute veniturile la buget, astfel încât să se ajungă la situaţia în care dascălii să beneficieze de salarii mai mari.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, vineri, la Zalău, la întâlnirea de lucru a inspectorilor şcolari generali.

Premierul Emil Boc anunţa că drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă vor fi eşalonate la plată începând cu 2012, într-un cuantum şi pe parcursul unui interval care vor fi stabilite după inventarierea tuturor sentinţelor, dar şi a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toate salariile.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a afirmat, joi, că majorarea salariilor profesorilor conform deciziei judecătoreşti ar impune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorul bugetar, pentru a menţine anvelopa salarială fără a creşte impozitele.

Proiectul de lege privind salarizarea în acest an a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, obţinut şi prezentat săptămâna trecută de MEDIAFAX, relevă că Guvernul va îngheţa până la sfârşitul acestui an salariile profesorilor care au câştigat în instanţă majorări salariale, la un nivel plafonat la remuneraţia din luna ianuarie, şi va interzice acordarea de noi drepturi salariale prin contracte colective sau individuale de muncă, sub sancţiuni penale.

Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul de Dialog Social, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu:Sentinţele vizând acordarea drepturilor băneşti dascălilor vor fi aplicate din 2012 eşalonat.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu:Sentinţele vizând acordarea drepturilor băneşti dascălilor vor fi aplicate din 2012 eşalonat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei