Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful Jandarmeriei Române face apel la angajaţi să stingă luminile de Ora Pământului

Vineri, 25 Martie 2011 (16:08:53)

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Costel Gavrilă, a făcut apel la toţi jandarmii să participe sâmbătă la acţiunea "Ora Pământului" şi să stingă luminile în locuinţe, între orele 20.30 şi 21.30.

Costel Gavrilă a făcut acest apel în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Jandarmeriei Române.

Totodată, în cadrul aceluiaşi eveniment, la toate unităţile Jandarmeriei Române se promovează un consum redus de energie electrică, atât pentru reducerea cheltuielilor, cât şi pentru protejarea mediului înconjurător.

Jandarmeriei Române îi revin, prin Legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată.

De asemenea, consumul de energie electrică la sediile Jandarmeriei Capitalei este redus în perioada 21 - 26 martie, în limita necesităţilor pentru îndeplinirea atribuţiilor, iar jandarmii vor stinge luminile în locuinţele proprii sâmbătă, pentru a sprijini evenimentul "Ora Pământului".

"Suntem conştienţi că împreună ne putem aduce aportul la un mediu mai sănătos şi, printr-un gest simplu făcut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit", preciza Jandarmeria Capitalei joi.

Evenimentul "Ora Pământului 2011" va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30.

Lumina electrică va fi întreruptă şi la Palatul Parlamentului în respectivul interval orar, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău.

Pardău a precizat că Biroul Permanent al Camerei a aprobat, în acest sens, o solicitare a Organizaţiei internaţionale a World Wide Fund for Nature pentru a "transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice, prin simplul gest de a închide luminile pentru o oră".

Potrivit memorandumul intern al Camerei, în 26 martie se va desfăşura la nivel mondial acest eveniment pentru a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Evenimentul "Earth Hour" ("Ora Pământului") a fost iniţiat în 2007, când autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste două milioane de persoane au luat parte la această iniţiativă, prin stingerea luminilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008 "Earth Hour" a devenit o mişcare globală, 27 de oraşe mari ale lumii participând la eveniment.

În 2009, evenimentul a atras participarea a sute de milioane de persoane din peste 4.000 de oraşe, din 88 de ţări, iar anul trecut s-a atins numărul de un miliard de participanţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Jandarmeriei Române face apel la angajaţi să stingă luminile de Ora Pământului.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful Jandarmeriei Române face apel la angajaţi să stingă luminile de Ora Pământului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI ! trimis de
(25 mar 2011, 20:11:11
Planeta are nevoie ca acest semnal de alarma sa fie tras si sa fie luate masuri urgente.Daca zeci de ţări, mii de instituţii şi milioane de oameni de pe întreg mapamondul vor stinge luminile ca semnal de alarmă asupra efectelor încălzirii globale -de ce sa nu o facem si noi romanii .Acesta actiune atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.Te iubesc planeta albastra !Nimeni nu vrea sa existe pe mapamond o atitudine egoista de a distruge natura si lumea noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei