Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: După o reformă a pieţei muncii va trebui să avem şi o reformă instituţională

Vineri, 25 Martie 2011 (15:10:03)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, că după o reformă a pieţei muncii va trebui să existe şi o reformă instituţională, lucru care se va întâmpla în a doua parte a acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În partea a doua a anului va fi o reformă instituţională. După o reformă a pieţei muncii va trebui să avem şi o reformă instituţională. Acest lucru înseamnă că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va trece printr-un proces de restructurare şi vom avea în vedere exact acest lucru. Vom compatibiliza pregătirea profesională cu cerinţele pieţei muncii. Voi prezenta proiectul până la mijlocul anului", a spus Botiş.

El a explicat că are în vedere să implice angajatorii în procesul de formare profesională pentru a avea compatibilizare foarte bună între ceea ce pregăteşte centrul de formare profesională a unei agenţii şi piaţa muncii.

Botiş a precizat că fiecare AJOFM are un consiliu consultativ din care fac parte atât reprezentanţi ai patronatelor, cât şi ai sindicatelor, dar dorinţa sa este ca angajatorii să fie implicaţi direct fiindcă ei sunt cei care beneficiază de formarea profesională.

"Astăzi există la nivelul fiecărei AJOFM aceste consilii consultative unde sunt prezenţi angajatorii, sindicatele, dar eu aş dori o implicare foarte clară a angajatorilor pentru că ei sunt cei care beneficiază de formarea profesională. Vreau să schimb puţin filozofia în sensul să fie implicaţi direct, nu să iasă din consilii, ci să fie implicaţi direct în procesul de formare profesională", a spus Ioan Botiş, adăugând că prin acest demers se va compatibiliza pregătirea pe care o au tinerii în şcoli cu ceea ce cere piaţa muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a făcut aceste declaraţii după ce a discutat cu mai mulţi angajatori prezenţi, vineri, la o bursă a locurilor de muncă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud. Aceştia i s-au plâns că şcolile din oraş nu mai pregătesc textilişti sau croitorese, sudori sau lăcătuşi mecanici.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: După o reformă a pieţei muncii va trebui să avem şi o reformă instituţională.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: După o reformă a pieţei muncii va trebui să avem şi o reformă instituţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei