Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cauza deraierii de joi a tramvaiului regiei de transport Iaşi este uzura infrastructurii

Vineri, 25 Martie 2011 (15:10:42)

Principala cauză a deraierii tramvaiului regiei de transport Iaşi, incident care a avut loc joi, este uzura infrastructurii căii de rulare, în zonă fiind cea mai veche linie din municipiu, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al regiei locale de transport, Adrian Mihai.

"Cauza principală este uzura infrastructurii. Acolo este cea mai veche linie de tramvai din Iaşi. Verificările noastre au arătat că tramvaiul era în stare perfectă de funcţionare. După ce a trecut iarna, au fost semnalate nişte avarii la linie, am intervenit, dar nu s-a putut reabilita tot", a declarat purtătorul de cuvânt al regiei locale de transport din Iaşi, Adrian Mihai, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita a catalogat incidentul de joi drept unul "minor", el apreciind intervenţia rapidă a echipelor regiei locale de transport.

"A fost un incident minor, iar echipele de intervenţie s-au mişcat foarte repede. Ceea ce s-a întâmplat confirmă că liniile de tramvai trebuie reabilitate, pentru că sunt foarte vechi", a afirmat Nichita.

Potrivit lui Nichita, până în prezent investiţiile în infrastructura căii de rulare a tramvaielor se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Lungimea căii de rulare din municipiul Iaşi este de 78 de kilometri, fiind schimbate liniile de tramvai pe o lungime de 26 de kilometri.

Un tramvai a deraiat joi seară, la Iaşi, fără a se înregistra victime. Tramvaiul se deplasa din Podu Roş către Podul de Piatră, iar la un moment dat, vagonul a deraiat, creând panică în rândul călătorilor.

Mai multe echipe de intervenţie ale regiei au sosit la faţa locului, tramvaiul fiind repus pe linii la 20 de minute după ce a deraiat.

În mijlocul de transport se aflau câţiva călători, iar nici unul dintre aceştia nu a fost rănit.

Luni, un alt tramvai a fost implicat într-un accident în zona Fundaţie din municipiul Iaşi, după ce deraiat şi a lovit şase maşini oprite la semafor. În urma accidentului, o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite grav.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat că accidentul s-a petrecut din vina vatmanului, în condiţiile în care testele specialiştilor au arătat că frânele mijlocului de transport funcţionează.

Vatmanul tramvaiului a fost reţinut iniţial de către poliţişti, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, însă joi seară judecătorii au decis cercetarea acestuia în stare de libertate.

Miercuri dimineaţă, circulaţia tramvaielor în zona gării din municipiul Iaşi a fost oprită timp de peste o oră, după ce cablurile de energie electrică s-au desprins din ancora de susţinere de pe un stâlp de pe marginea drumului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cauza deraierii de joi a tramvaiului regiei de transport Iaşi este uzura infrastructurii.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cauza deraierii de joi a tramvaiului regiei de transport Iaşi este uzura infrastructurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei