Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: Dezbaterea parlamentară ar fi "cea mai corectă" variantă pentru adoptarea Codului Social

Vineri, 25 Martie 2011 (15:12:05)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, că, în opinia sa, dezbaterea parlamentară ar fi "cea mai corectă" variantă pentru adoptarea Codului Social care va intra, luni, în dezbatere publică cu sindicatele şi patronatele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă şi Codul Social va fi adoptat de Guvern tot prin asumarea răspunderii şi ce variantă preferă, Botiş a răspuns că modul de angajare va fi discutat de Guvern.

"Codul de Dialog Social intră în dezbatere publică. Luni, pentru ora 11.00, am făcut o invitaţie tuturor organizaţiilor sindicale şi patronatelor şi vom discuta pe această formulă. Modul de angajare va fi discutat de Guvern. Din punctul meu de vedere, dezbaterea parlamentară ar fi cea mai corectă", a spus Ioan Botiş.

Botiş a spus că, şi în cazul modificărilor aduse Codului Muncii, procesul normal ar fi fost cel al dezbaterii parlamentare, dar dinamica societăţii şi a economiei nu au permis acest lucru.

"Probabil că, la modul ideal, ar fi trebuit să ajungă şi să fie dezbătut în Parlament, dar societatea şi, în general, economiile, trăiesc o altă dinamică şi trebuie să ne adaptăm acestei dinamici. Am trecut printr-o perioadă specială, de criză şi, în aceste condiţii, se impuneau măsuri radicale şi luate repede", a spus Botiş.

El a amintit că parlamentarii opoziţiei au putut depune amendamente, dar, în proporţie de 90 la sută, amendamentele propuse de aceştia s-au regăsit în ceea ce a propus Ministerul Muncii prin proiectul său de lege.

Botiş a adăugat că, în privinţa modificărilor aduse Codului Muncii, crede că a făcut un lucru corect fiindcă economia României are nevoie de acest Cod al Muncii.

Botiş a declarat că România este într-o perioadă de creştere economică, dar că acest lucru o să se vadă la sfârşitul lunii, când vor fi date publicităţii rezultatele pe primul trimestru.

Ministrul Muncii a participat, vineri, la o bursă a locurilor de muncă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în cadrul proiectului european "Regions for Jobs", la care au fost oferite celor interesaţi peste 250 de locuri de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: Dezbaterea parlamentară ar fi "cea mai corectă" variantă pentru adoptarea Codului Social.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: Dezbaterea parlamentară ar fi "cea mai corectă" variantă pentru adoptarea Codului Social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei