Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetăţean ungar care a atras peste 300 de orădeni într-un joc piramidal financiar, urmărit penal

Vineri, 25 Martie 2011 (17:23:13)

Un cetăţean ungar care a atras peste 300 de orădeni într-un joc piramidal financiar care funcţiona sub paravanul unei firme de creditare înfiinţate la Oradea este urmărit penal pentru înşelăciune, prejudiciul provocat clienţilor fiind de aproximativ 500.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de o societate comercială din Oradea şi faţă de administratorul acesteia, un cetăţean ungar în vârstă de 54 ani, pentru înşelăciune şi infracţiuni la regimul bancar.

"Cetăţeanul ungar este acuzat că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a atras şi a gestionat suma de 527.165 de lei, provenită din contribuţiile a 329 persoane pe care le-a indus în eroare cu privire la posibilitatea acordării de ajutoare băneşti", a spus Dinu.

Sistemul pus în practică de administratorul firmei era asemănător cu jocurile Caritas, Gerald sau Mondoprosper. Clienţii achitau o taxă de înregistrare, în valoare de patru la sută din suma solicitată, şi deveneau membri ai unor grupuri, achitând lunar rate în conturile constituite pentru crearea unor aşa-zise fonduri de premiere.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit, însă, că în cele trei luni de funcţionare, administratorul societăţii nu a acordat niciun credit din cei peste 500.000 de lei strânşi.

"Cu toate acestea, societatea organizatoare percepe în avans o taxă de administrare anuală de trei la sută din valoarea creditului, care este inclusă în rata lunară pe care membrii grupurilor sunt obligaţi să o plătească din momentul înscrierii", a explicat Dinu.

Pe de altă parte, clienţii care solicitau rezilierea contractului înainte de acordarea creditului, puteau să-şi recupereze sumele plătite până la acel moment numai după expirarea perioadei de creditare.

Până la finalizarea anchetei, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat măsura asiguratorie de poprire a conturilor aparţinând societăţii în cauză.

"A fost indisponibilizată astfel suma de 72.000 de lei, care se găsea în conturi, asigurându-se astfel recuperarea parţială a prejudiciului", a afirmat Dinu.

Societatea de creditare a fost sancţionată, în urmă cu două săptămâni, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, cu 15.000 de lei şi obligată să oprească imediat activitatea de creditare, dar şi să returneze sumele încasate până în prezent de la clienţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţean ungar care a atras peste 300 de orădeni într-un joc piramidal financiar, urmărit penal.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţean ungar care a atras peste 300 de orădeni într-un joc piramidal financiar, urmărit penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LUME ...LUME... trimis de
(25 mar 2011, 19:59:01
Eu credeam ca sistemul pus în practică de jocurile Caritas, Gerald sau Mondoprosper a fript atata lume incat doritorii, o sa fie neincrezatori pt secole de aici in colo in astfel de " OFERTE", si o sa sufle si in iaurt.Sau poate adevaratii vinovati de atunci nu au fost condamnati ...la pedepse grele ...de au acum tupeu altii sa le ia ' DE EXEMPLU.. "

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei