Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI a aprobat ultima evaluare a acordului cu România şi termenii viitoarei înţelegeri

Vineri, 25 Martie 2011 (17:48:48)

Board-ul FMI a aprobat, vineri, cea de-a şaptea şi ultima evaluare a acordului stand-by cu România, bazată pe îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru al anului trecut, precum şi termenii viitoarei înţelegeri, de tip preventiv, care începe la 31 martie.

"A fost cel mai scurt board pe care l-am avut în doi ani, pentru că declaraţiile scrise şi răspunsurile verbale la întrebările directorilor au fost suficient de clare şi convingătoare. Percepţia unanimă a fost pozitivă faţă de ce s-a făcut în România în ultimii doi ani. Dincolo de discuţiile şi dezbaterile interne din România, la nivelul comunităţii internaţionale a existat şi există precepţia că prin eforturile din ultimii doi ani România are printre cele mai bune perspective din regiune (...) Se închide o etapă de doi ani cu sacrificii mari din partea populaţiei, dar cu efecte extrem de benefice pentru viitor", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu.

Valoarea viitorului acord de tip preventiv va fi de 3,09 miliarde DST ( 3,46 miliarde de euro la cursul actual), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI.

Tănăsescu a precizat că membrii board-ului FMI au apreciat ideea de a asigura continuitate printr-un program care va privi în principal probleme de reformă structurală nerezolvate până în prezent.

"Sigur că mai sunt probleme, cum ar fi arieratele sau situaţia întreprinderilor de stat (...) A fost însă foarte bine primită ideea unui acord care să creeze continuitate tocmai pe problemele nerezolvate, pentru că viitoarea înţelegere se va concentra în principal pe reforme structurale", a continuat Tănăsescu.

El a explicat că există, într-adevăr, o necorelare între noul program cu FMI, care va începe de la 31 martie, şi viitoarea înţelegere cu Comisia Europeană, ce va fi semnată, cel mai probabil în mai, după primirea ultimei tranşe de 150 de milioane de euro din actualul acord.

În februarie, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că la finele lunii martie comitetul director al Fondului Monetar Internaţional va discuta cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by şi termenii viitorului acord de tip preventiv cu România.

România a mai primit suma de 11,27 miliarde de euro de la FMI în cadrul pachetului de asistenţă financiară de aproximativ 20 miliarde de euro. România a primit joi a patra tranşă, în valoare de 1,2 miliarde de euro, din împrumutul de la Comisia Europeană, astfel încât suma totală virată de Executivul Uniunii Europene în ultimii doi ani se ridică la 4,85 miliarde de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI a aprobat ultima evaluare a acordului cu România şi termenii viitoarei înţelegeri.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI a aprobat ultima evaluare a acordului cu România şi termenii viitoarei înţelegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei