Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul CFR Călători prevede disponibilizarea a peste o mie angajaţi şi creşterea câştigului mediu

Vineri, 25 Martie 2011 (14:01:49)

Bugetul pe acest an al companiei CFR Călători, aprobat de Guvern, prevede o scădere a numărului de angajaţi prognozat pentru sfârşitul anului cu peste o mie de salariaţi comparativ cu finele anului trecut şi o creştere a câştigului mediu lunar pentru restul salariaţilor cu 77 lei, la 2.627 lei.

Comparativ cu bugetul rectificat pe 2010 al CFR Călători, avizat în luna decembrie, prognoza de venituri şi cheltuieli (BVC) pentru acest an indică o scădere a numărului de personal estimat pentru sfârşitul anului de la 15.044 la 14.024 angajaţi şi o creştere a câştigului mediu lunar pe salariat de la 2.550 lei la 2.627 lei. Numărul mediu de personal scade de la 15.284 angajaţi la 14.401 persoane.

Fondul total de salarii este indicat în scădere, de la 467,8 milioane lei la 454 milioane lei.

Veniturile totale ar urma să se cifreze la 2,28 miliarde lei, de la 2,6 miliarde lei reprezentând prognoza revizuită pe anul trecut, iar cheltuielile să se ridice tot la 2,28 miliarde lei, faţă de 2,5 miliarde lei anul trecut.

Bugetul CFR Călători pe 2011 nu indică nici pierderi şi nici profit.

Sindicaliştii şi conducerea CFR Călători au semnat, miercuri, după aprobarea de către Guvern a BVC, noul contract colectiv de muncă valabil pentru acest an, anunţând că salariaţii care urmează să fie disponibilizaţi vor fi protejaţi prin sumele colectate din primele de vacanţă la care renunţă toţi angajaţii.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că acest contract s-a semnat în aceleaşi condiţii ca şi cel de la CFR Marfă.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a cerut, marţi, directorilor CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă să lanseze în cel mai scurt timp negocierile privind contractele colective de muncă şi a anunţat că acestea vor fi semnate doar dacă liderii sindicali vor demonstra că nu au afaceri cu societăţile feroviare.

Ea a precizat că pentru semnarea noilor contracte colective de muncă trebuie avute în vedere angajamentele Guvernului cu privire la reducerea pierderilor şi datoriilor acestor companii în urma aplicării unor planuri de restructurare.

La 16 martie feroviarii s-au aflat pentru două ore în grevă de avertisment, după ce sindicatele nu s-au înţeles cu reprezentanţii companiilor feroviare în ceea ce priveşte noile contracte colective de muncă, şi au ameninţat cu greva generală pe termen nelimitat.

Contractele colective de muncă au expirat la 31 ianuarie.

Feroviarii au renunţat la greva generală programată pentru această săptămână, după aprobarea de către Guvern a bugetelor CFR Călători, CFR Marfă şi CFR SA.

Ultima scrisoare de intenţie convenită cu FMI, prezentată de MEDIAFAX în luna februarie, relevă că Guvernul va permite CFR Călători să majoreze tarifele la biletele de tren pentru o mai bună acoperire a costurilor, în vederea eficientizării activităţii companiei.

În precedenta scrisoare de intenţie, Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va creşte tarifele practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători, CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Strategia pentru CFR Călători include o scădere a pierderilor cu 15% în acest an, neacumularea de noi arierate şi eficientizarea activităţii prin restructurarea companiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul CFR Călători prevede disponibilizarea a peste o mie angajaţi şi creşterea câştigului mediu.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul CFR Călători prevede disponibilizarea a peste o mie angajaţi şi creşterea câştigului mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei