Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Se poate vedea clar că Antonescu şi Ponta nu sunt din Transilvania

Joi, 17 Martie 2011 (16:49:53)

 Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au dat dovadă de iresponsabilitate şi că "se vede clar" că nu sunt din Transilvania, adăugând că aceştia ar trebui să înţeleagă că relaţiile interetnice trebuie tratate cu mare grijă.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că "este trist" că, la două decenii de la Revoluţia din 1989, în Parlamentul României se pot auzi discursuri precum cele ale reprezentanţilor PNL şi PSD de miercuri seară.

Antal a făcut aceste declaraţii în contextul în care reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului, necesitatea adoptării unei declaraţii de protest a Legislativului român faţă de mesajul transmis de Viktor Orban.

"Se poate vedea foarte clar că cei doi lideri ai partidelor din opoziţie, Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu sunt din Transilvania şi, în mod regretabil, sunt atât de iresponsabili că nu se gândesc la consecinţe. Cei doi preşedinţi vor merge seara liniştiţi acasă la culcare, dar nu se gândesc la faptul că aici, în Transilvania, românii şi maghiarii vor trebui să convieţuiască în continuare", a spus Antal Arpad.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că el aşteaptă acum, în primul rând din partea conducerii PNL Covasna, să adopte o poziţie faţă de cele întâmplate miercuri seară în Parlament.

"De asemenea, le recomand liderilor judeţeni ai PNL şi PSD să-i invite pe cei doi preşedinţi de partid mai des în Transilvania, pentru că este clar că nu cunosc realităţile din această zonă. Ar trebui să înţeleagă că relaţiile interetnice nu sunt construcţii care, dacă astăzi le dărâmi, mâine pot fi uşor reconstruite. Cu mare grijă trebuie să le tratezi", a conchis Antal Arpad.

În replică, liderul PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat corespondentului MEDIAFAX că îi aminteşte liderului UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost recent în vizită în Transilvania, la Congresul UDMR.

"Îl invit cu plăcere pe Crin Antonescu şi sunt sigur că va veni cu mare plăcere, mai ales atunci când la evenimentele la care va participa nu vor apărea accidente de genul celui de la Miercurea Ciuc", a spus Obreja.

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului, necesitatea adoptării unei declaraţii de protest a Legislativului român faţă de mesajul transmis de Viktor Orban. Demersul opoziţiei a dus la blocarea lucrărilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar înaintea votului asupra moţiunii de cenzură.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, în plenul Parlamentului, că nimic din ceea ce au afirmat liderii opoziţiei nu s-a regăsit în mesajul oficial trimis de premierul ungar Viktor Orban şi că este nevoie de un apel la calm şi echilibru din partea unor politicieni responsabili şi cu "viziune" privind viitorul ţării.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, probabil, s-a făcut confuzie între mesajul premierului ungar, Viktor Orban, poemul lui Petofi Sandor şi discursul soţiei sale.

Ministerul de Externe a precizat că a comunicat ambasadorului ungar, convocat joi la MAE, "insatisfacţia" părţii române pentru situaţia creată în contextul mesajelor transmise de oficialii ungari la manifestările de marcare a Revoluţiei de la 1848, fiind solicitată clarificarea urgentă a situaţiei.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a declarat, joi, la Parlament, întrebat în legătură cu mesajul premierului Viktor Orban, că nu are nimic de care să se delimiteze, deoarece nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic în legătură cu autonomia sau cu Ardealul.

"Am făcut clarificările necesare, am demonstrat şi am zis că a fost confundat, amestecat, mesajul oficial al premierului ungar cu un poem de Petofi Sandor. A fost, este o neînţelegere. Cred că este închis cazul şi că nu are consecinţe asupra relaţiilor noastre. Ungaria va sprijini în continuare România în aderarea la Spaţiul Schengen", a spus ambasadorul ungar la Bucureşti, Oskar Fuzes. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Se poate vedea clar că Antonescu şi Ponta nu sunt din Transilvania.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Se poate vedea clar că Antonescu şi Ponta nu sunt din Transilvania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei