Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără majoritate calificată pentru alegerea membrilor BP al Senatului, a decis Comisia de Regulament

Joi, 17 Martie 2011 (15:15:23)

Comisia pentru Regulament din Senat va propune plenului eliminarea din proiectul noului Regulament a prevederii care cere majoritate calificată pentru alegerea membrilor Biroului Permanent, a declarat joi preşedintele comisiei, senatorul PDL Constantin Dumitru.

După şedinţa de joi a comisiei, în care au fost discutate mai multe modificări ce urmează să fie aduse Regulamentului acestei Camere, Dumitru a menţionat că a fost menţinută prevederea referitoare la solicitarea revocării preşedintelui Senatului cu majoritate calificată deşi există o decizie a Curţii Constituţionale în acest sens.

Potrivit lui Constantin Dumitru, membrii comisiei au eliminat din Regulament o mare parte dintre prevederile declarate neconstituţionale, rămânând câteva chestiuni "mai sensibile", care vor fi luate în discuţie în perioada următoare.

"Mari divergenţe nu am avut. Am avut câteva pe alegerea membrilor Biroului Permanent. Constituţional, aceasta trebuie să se facă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi şi ne spune şi practica noastră că aşa este bine", a arătat senatorul democrat-liberal.

Senatorul a arătat că, în general, au fost eliminate din Regulament toate voturile cu majoritate calificată, de 69 voturi, pentru Hotărârile Senatului, cu excepţia celor pentru care Constituţia şi legile prevăd votul calificat.

"În Constituţie şi în legi este prevăzut ce se votează cu vot calificat. Însă pentru hotărârile noastre nu este nevoie de vot calificat, putem merge pe votul senatorilor prezenţi. De exemplu, pentru alegerea funcţiilor de vicepreşedinte, secretar, chestor", a mai spus el.

Membrii Comisiei au mai decis introducerea unei prevederi potrivit căreia la începutul fiecărei sesiuni să se facă negocieri pentru funcţiile din Biroul Permanent.

Dumitru a arătat că nu s-a putut rezolva, până în acest moment, problema legată de repartizarea membrilor în comisiile permanente, excluşi sau demisionaţi dintr-un grup parlamentar.

"Noi am lămurit o mare parte din aceste probleme prin modificările de azi, urmând ca, cu o mare parte din ele, să rămânem încă în discuţie. Regulamentul spune, azi, că un grup parlamentar poate exclude un membru şi îl poate scoate automat din orice comisie, dar nu spune nicăieri cine şi în ce comisie îl pune", a menţionat senatorul PDL.

Preşedintelui Comisiei pentru Regulament a adăugat că, în total, au fost modificate 23 de articole şi că proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului săptămâna viitoare, miercuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără majoritate calificată pentru alegerea membrilor BP al Senatului, a decis Comisia de Regulament.
 Vizualizări articol: 293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fără majoritate calificată pentru alegerea membrilor BP al Senatului, a decis Comisia de Regulament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei