Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2011 - Anul XVI, nr. 63 (4661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Eventualele noi criterii de funcţionare a Spaţiului Schengen nu vizează doar România-Bulgaria

Joi, 17 Martie 2011 (13:55:41)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că eventuala introducere de noi criterii de funcţionare a Spaţiului Schengen nu vizează aderarea României şi a Bulgariei şi afirmă că întârzierea aderării are loc "pentru că sunt anumite restanţe pe care colegii bulgari le au".

Traian Igaş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că România nu mai are niciun pas de făcut pentru aderarea la Spaţiul Schengen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ce era de făcut am făcut deja, aşteptăm ca şi evaluarea care se desfăşoară în aceste zile în Bulgaria să fie una pozitivă şi care să ne permită şi nouă şi Bulgariei să aderăm în 2011 la Spaţiul Schengen. Avem o întârziere la aderare pentru că sunt anumite restanţe pe care colegii bulgari le au privind dotarea tehnică pe frontiera cu Turcia", a spus şeful MAI.

Traian Igaş a adăugat că eventuale criterii noi de funcţionare a Spaţiului Schengen nu vizează aderarea României şi Bulgariei.

"Dacă se vor introduce criterii noi, se vor referi la posibilitatea de a se retrage calitatea de membru Schengen oricărui stat care a aderat, nu se referă la România şi Bulgaria", a spus Igaş.

Bulgaria a îndeplinit şi ultima condiţie tehnică necesară aderării la Spaţiul Schengen, respectiv deschiderea taberei de refugiaţi de la Liubimeţ, a declarat, marţi, ministrul de Interne bulgar, Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com.

Bulgaria urma să adere la Spaţiul Schengen împreună cu România, în martie 2011, însă neîndeplinirea unor criterii legate de controlul graniţelor şi opoziţia politică a Franţei şi Germaniei au dus la amânarea acestei date. Bulgaria şi România speră în prezent să adere înainte de sfârşitul anului 2011.

În februarie, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a anunţat că experţii UE vor evalua din nou, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, gradul de pregătire al României şi Bulgariei pentru aderarea la Schengen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Eventualele noi criterii de funcţionare a Spaţiului Schengen nu vizează doar România-Bulgaria.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Eventualele noi criterii de funcţionare a Spaţiului Schengen nu vizează doar România-Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei