Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voinescu: Fiind partid de dreapta, PDL susţine parteneriatul stat-biserică

Joi, 10 Martie 2011 (14:49:29)

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că PDL este partid de dreapta şi este firesc să susţină legea parteneriatului biserică- stat, arătând că acest parteneriat este esenţial pentru buna funcţionare a societăţii.

"Suntem un partid de dreapta şi consider că parteneriatul biserică-stat este esenţial pentru buna funcţionare a societăţii româneşti", a afirmat Voinescu referitor la faptul că mai multe ONG-uri i-au solicitat preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea parteneriatului stat-biserică.

Voinescu a spus că în acest parteneriat statul trebuie să-şi păstreze cararterul laic, iar biserica "esenţa şi scopul social".

"Mi se pare important dacă avem, pe de o parte, resurse guvernamentale ale statului de investit în domenul social şi biserica dispune la rândul ei de o reţea extrem de importantă în acest domeniu, este logic să corelăm aceste două tipuri de reţele sociale care trebuie să lucreze împreună", a explicat Voinescu.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) îi cere preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea pentru stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, cerând ca actul normativ să fie retransmis Parlamentului spre reexaminare.

Conform unui comunicat al IPP, printr-o scrisoare deschisă adresată miercuri preşedintelui Băsescu, Institutul pentru Politici Publice, împreună cu Fundaţia Alpha Transilvană, Fundaţia "Estuar", Fundaţia Pentru Voi, Reţeaua Romanian Harm Reduction Network (RHRH), Asociaţia "Alături de Voi" şi Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România au solicitat să nu promulge recent adoptata Lege pentru stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, iniţiată de către deputaţi şi senatori ai PDL, cerând ca actul normativ să fie retransmis Parlamentului spre reexaminare.

"Organizaţiile semnatare consideră că legea este în contradicţie flagrantă cu principiul competiţiei libere în furnizarea de servicii sociale, instituind practic un al doilea monopol, după cel al Statului, al unităţilor de cult, asupra furnizării de servicii de asistenţă socială finanţate în proporţie de 80% din bugetul de stat", se arată în comunicat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, prin care statul oferă sprijin unităţilor de cult pentru a furniza servicii de asistenţă socială. Proiectul a fost adoptat cu 254 voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă" şi cinci abţineri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voinescu: Fiind partid de dreapta, PDL susţine parteneriatul stat-biserică.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voinescu: Fiind partid de dreapta, PDL susţine parteneriatul stat-biserică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei